VIDEO Migranți filmați în timp ce trec granița în patru labe pentru a semăna cu o turmă de oi

luni, 24 mai 2021, 16:27
1 MIN
 VIDEO Migranți filmați în timp ce trec granița în patru labe pentru a semăna cu o turmă de oi

Imagini incredibile date publicității de sindicatul EUROPOL. Oamenii legii au filmat un grup de migranți care trecea ilegal granița, în patru labe, pentru a-i face pe polițiștii de frontieră timișoreni să îi confunde cu o turmă de oi. Migranții, spun oamenii legii, adoptă metode creative pentru a nu fi depistați.
 

Grupul de migranți a fost filmat cu aparatul de termoviziune, pe raza de competență a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara. Instituția este una dintre cele mai solicitate, zona de competență fiind luată cu asalt de grupurile de migranți care încearcă să treacă ilegal granița din Serbia în România, pentru a ajunge ulterior în vestul Europei.

În imaginile date publicității de sindicatul EUROPOL poate fi observat un grup numeros, toți membrii deplasându-se în patru labe.

„Ce vedeți în aceste imagini nu este o turmă de oi, ci refugiați care se deplasează în «patru picioare» în încercarea de a disimula trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Din cauza vegetației foarte dese, în sezonul cald, e foarte dificil ca migranții să fie depistați”, au transmis cei de la EUROPOL.

Migranții, spun oamenii legii, adoptă metode creative pentru a încerca să se facă invizibili. Polițiștii timișeni din zona Jimboliei au prins recent persoane care se deplasau efectiv pe șinele de tren și se țineau de mână pentru a nu ajunge să calce pe pietriș și să fie auziți. Cei mai mulți sunt însă depistați cu ajutorul echipamentelor de termoviziune sau de patrulele aflate în teren.

Mai mult, pe tion

Comentarii