VIDEO – Migranţii de la graniţa dintre Belarus şi Polonia au fost mutaţi într-un hangar

vineri, 19 noiembrie 2021, 13:39
1 MIN
 VIDEO – Migranţii de la graniţa dintre Belarus şi Polonia au fost mutaţi într-un hangar

Migranţii aflaţi în tabăra improvizată de la graniţa dintre Belarus şi Polonia au fost mutaţi într-un centru logistic din apropiere, a anunţat poliţia de frontieră din Belarus. 

„În18 noiembrie, toţi refugiaţii din tabăra improvizată de la frontiera dintre Belarus şi Polonia din apropierea punctului de trecere Bruzgi au fost transferaţi, pe bază de voluntariat, într-un centru logistic”, au scris pe Telegram poliţiştii de frontieră din Belarus. De asemenea, au fost difuzate fotografii cu tabăra aparent abandonată, relatează AFP, citată de Agerpres.

Marţi seară, peste o mie de persoane se refugiaseră deja în acest vast hangar din apropierea frontierei, dar alte aproximativ 800, potrivit Minskului, şi-au petrecut noaptea afară, la temperaturi sub 0°C, în corturi sau lângă focuri de tabără.

În cele din urmă, aceştia au fost mutaţi din cauza „condiţiilor meteorologice care se înrăutăţesc”. În hangar, migranţii primesc, potrivit poliţiştilor de frontieră din Belarus, „mese calde, haine calde şi produse de primă necesitate”.

Cititi materialul integral pe digi24.ro

Comentarii