VIDEO: Ministerul Sănătăţii a mai prezentat o schiţă cu spitalul de urgenţă. Pe hârtie arată bine!

vineri, 05 mai 2023, 12:05
1 MIN
 VIDEO: Ministerul Sănătăţii a mai prezentat o schiţă cu spitalul de urgenţă. Pe hârtie arată bine!

Ministerul Sănătăţii (MS) a prezentat vineri modelul 3D arhitectural al viitorului Spital Regional de Urgenţă Iaşi care va fi construit în zona Moara de Vânt. SRU va fi un complex de 7 etaje, cu 850 de paturi, heliport şi spaţii speciale pentru dezvoltarea profesională a medicilor şi asistenţilor. Complexul va fi construit pe un teren de 12 hectare, la circa 2,5 km de centrul Iaşului.

Principalele secţii: Centrul pentru cap şi gât (99 paturi), Centrul toracic (104 paturi), Centrul abdominal (275 paturi), Centrul pentru articulaţii, coloană vertebrală şi traumă (75 paturi), Centrul de medicină internă (135 paturi), Centrul pentru mamă şi copil (76 paturi). În primul an de funcţionare estimarea MS este că vor fi 47.500 de internări continue şi peste 100.000 de urgenţe.

SRU va înlocui rolurile şi va prelua responsabilitatea pentru toţi pacienţii acuţi şi de urgenţă ai Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon“. SRU IAŞI va prelua şi o parte din servicii de la alte spitale: Neurochirurgie, Pneumologie, Parhon, Spitalul de Copii şi maternitatea „Elena Doamna”.

Cheltuielile operaţionale se vor ridica la circa 75 milioane euro/an, în condiţiile în care unitatea spitalicească va avea circa 3.000 de angajaţi.

Mai multe detalii despre derularea investiţiei puteţi citi mâine în „Ziarul de Iaşi”.

Comentarii