VIDEO: Momente teatrale: Intrare studiată, cu eșarfa tricoloră, a primarului la ședința de consiliu

sâmbătă, 12 februarie 2022, 10:05
2 MIN
 VIDEO: Momente teatrale: Intrare studiată, cu eșarfa tricoloră, a primarului la ședința de consiliu

Primarul Mihai Chirica a revenit în Palatul Roznovanu ieri seară, în timpul ședinței Consiliului Local, la scurt timp după ce a aflat decizia judecătorilor de a-l scoate de sub control judiciar. Revenirea edilului a creat agitație între angajații municipalității. 
 

În primă instanță, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai primarului, Vasile Tiron, șef la Relații Publice, a venit și a așezat un scaun la prezidiu spre surprinderea președintelui de ședință. La câteva minute distanță, pot fi observați angajați ai Primăriei care „aleargă” prin sală pentru a-i asigura edilului condițiile necesare. 
Intrarea primarului în sală a căpătat aspecte „dramatice”: momentul în care Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei, i-a deschis ușa primarului a fost surprins în direct de către cei care asigurau transmisiunea ședinței de CL. 
Mihai Chirica a ales să poarte eșarfa tricoloră, cu toate că, anterior, niciodată nu a mai făcut acest lucru la reuniuni CL decât cu ocazia ședințelor de învestire în funcție a consilierilor. Singurul cu care a strâns mâna de la prezidiu a fost viceprimarul Daniel Juravle, cel care a îndeplinit atribuțiile de primar pe perioada controlului judiciar. Deși celălalt viceprimar, Ceza Baciu (exclus din USR), a intenționat să-l salute, o strângere de mână nu a avut loc. În același timp, primarul s-a salutat cu consilierul Alin Andrieș, cel care a îndeplinit ieri funcția de președinte de ședință.
Primarul a ajuns la ședință având în mână, cel mai probabil, o copie a bugetul local și ordinea de zi a plenului, documente pe care le-a trântit ușor de masă în momentul în care s-a așezat la prezidiu. 
„Scuzaţi întârzierea, a fost nevoie şi de acest exerciţiu, fără niciun fel de patimă, fără niciun fel de comentarii pe lângă. Am venit să susţin bugetul Iaşului”, a declarat primarul.

Comentarii