VIDEO Tragedie rusească: Ucrainenii i-au filmat din dronă pe soldații invadatori cum își abandonează un camarad după ce a fost lovit

vineri, 20 ianuarie 2023, 14:39
3 MIN
 VIDEO Tragedie rusească: Ucrainenii i-au filmat din dronă pe soldații invadatori cum își abandonează un camarad după ce a fost lovit

O nouă înregistrare video distribuită de militarii Ucrainei pe rețelele de socializare a surprins o „tragedie în două acte”: modul în care doi soldați ruși și-au abandonat camaradul după ce acesta a căzut victimă artileriei ucrainene.

Înregistrarea este comentată într-o notă ironică de un presupus militar ucrainean care a fost văzut și în alte filmări prezentând profesoral ce se întâmplă cu un indicator în mână.

„În atenția dumneavoastră, o miniatură [de teatru] de dimineață în două acte. Actul 1: 'Frăția Rusă'”, își începe el prezentarea, arătând un grup de soldați ruși care se deplasează prin ceea ce pare a fi o zonă industrială. „Atenție!”, exclamă acesta, chiar înainte de explozia unui obuz de artilerie care îl rănește grav pe unul dintre soldații armatei de invazie.Cel care face prezentările subliniază apoi că soldatul rus încă este în viață, „mișcându-și capul”.

„Sfârșitul actului 1. Actul 2: 'Salvați-l pe Hippocrate de ei'”, continuă militarul ucrainean, înregistrarea arătând apoi cum camarazii soldatului rus s-au întors după el cu o targă, constatând însă că acesta nu mai mișcă.

„Începem operațiunea de salvare. Îi verifică presiunea la cauciucuri sau ceva? Ah, îi verifică mărimea la papuci, da!”, comentează ironic naratorul ucrainean în timp ce soldații ruși nu par siguri ce să facă în continuare.

Momentul în care soldații ruși îl abandonează pe camaradul lor, surprins din dronă

Acesta mai face o serie de comentarii sarcastice în timp ce înregistrarea arată cum soldații ruși par să verifice că camaradul lor într-adevăr nu mai are puls și s-a stins din viață, între timp în peisaj apărând și un al treilea militar al Moscovei.

Însă filmarea arată apoi cum, în mod inexplicabil, soldații ruși abandonează nu doar trupul neînsuflețit al camaradului lor, ci și targa cu care s-au întors să îl salveze când încă credeau că este doar rănit.

„Oameni buni, asta e sinistru. Sfârșitul atât al actului cât și al miniaturii”, conchide cel care narează înregistrarea video.

Aceasta a surprins din nou, la fel ca multe altele apărute pe rețelele de socializare în ultimele luni, cum ucrainenii îi monitorizează îndeaproape din dronă pe soldații ruși înainte de a-i lovi cu diverse arme de calibru mare.

O altă înregistrare video distribuită de forțele armate ale Ucrainei săptămâna trecută a surprins la rândul ei un moment dramatic, arătând cum un soldat rus îngheață pe front într-o poziție improvizată în câmp deschis, neavând echipamentul de iarnă necesar.

Sursa: Hotnews

Comentarii