VIDEO: Un activist de mediu, spaima golanilor din mafia lemnului. Vânează TIR-urile încărcate cu lemne și pune poliția pe urmele lor

sâmbătă, 25 iulie 2020, 08:00
2 MIN
 VIDEO: Un activist de mediu, spaima golanilor din mafia lemnului. Vânează TIR-urile încărcate cu lemne și pune poliția pe urmele lor

Pagina de Facebook a activistului de mediu Daniel Bodnar este plină de înregistrări care demonstrează jaful zilnic realizat de mafia lemnului. 

Vânează TIR-urile încărcate ilegal cu lemne, le urmărește traseul și pune pe urmele lor polițiștii și inspectorii ICSTR:

De fiecare dată, solicitarea lui a confirmat golăniile care se fac cu lemn. Mii de tone încărcate peste limită în camioane, utilaje ascunese în parcări sau drumuri lăturalnice, avize care nu corespund încărcăturii, șoferi care refuză cântărirea, sunt doar câteva din modalitățile prin care se încalcă legea. Iar nu o dată Daniel Bodnar a fost amenințat de șoferii prinși în fapt.

Din nerericre, el pare singurul Catani (comisarul din filmul serial La piovra) care acționează pe drumurile din Suceava. La transmisiunile LIVE pe care le realizează cu transporturi ilegale prinse în direct și flagrant, el a tot făcut apeluri la cetățeni să vină să îl susțină, mobilul fiind singura armă împotriva mafiei lemnului. Din înregistrările video se poate spune că atât polițiștii cât și inspectorii ICSTR vin și verifică sesizarea lui 

Cele mai recente acțiuni ale lui Bodnar:

În seara de 24 spre 25 iulie 2020, pe la ora 00.00, mai mulți cetățeni i s-au alăturat activistului Daniel Bondar într-un oarecare protest față de ceea ce s-a întâmplat.

Pe la ora 00.30, reprezentanții ISCTR-ului au ajuns la fața locului și au spus că vor cântări lemnele. 

La data de 24 iulie 2020, în jurul orei 16.00, activistul de mediu Daniel Bodnar a surprins un camion care transporta bușteni necorespunzător pe raza localității Rădăuți, mai exact în apropierea sediului Egger de la Rădăuți. Materialul lemnos a fost încărcat de-a latul, astfel prezentând un pericol în traficul rutier. Bodnar a anunțat Poliția despre acest transport, iar oamenii legii au intervenit imediat la fața locului. Până să ajungă polițiștii, șoferul camionului a mutat mașina într-o parcare aflată pe domeniul public.

La fața locului au fost solicitați și reprezentanții ISCTR-ului pentru a cântări lemnele din remorca camionului. Aceștia au spus că vor veni la fața locului, dar s-au lăsat așteptați. Despre această intervenția ar fi fost anunțat și directorul ISCTR Suceava, care ar fi spus că nu își trimite niciun angajat la fața locului. După circa cinci ore în care ISCTR-ul s-a lăsat așteptat, polițiștii au trimis o informare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți privind cele întâmplate. Astfel, ISCTR s-a ales cu doar penal pentru abuz în serviciu.

Comentarii