Viitorul Politehnicii, în discuţie

sâmbătă, 15 ianuarie 2022, 02:43
2 MIN
 Viitorul Politehnicii, în discuţie

 

Cornel Şfaiţer, preşedintele Consiliului Director, s-a întâlnit cu consilierii locali şi cu primarul Mihai Chirica,C ostel Enache şi-a prezentat planurile de întărire a lotului (foto: www.politehnicaiasi.ro)

 

Rugămintea noului preşedinte al Consiliului Director al Polittehnicii Iaşi, Cornel Şfaiţer, adresată secretarului Comisiei pentru Sport şi Tineret din cadrul Consiliului Local Iaşi, Bogdan Crucianu, a avut efect. Deşi consilierii din comisia amintită aveau stabilite alte programe pentru ziua de ieri, aceştia şi-au modificat planurile şi au purtat primele discuţii cu Şfaiţer. Întâlnirea a avut loc la Primăria Municipiului Iaşi, câţiva consilieri intrând online la şedinţă. Deşi nu fusese invitat la întâlnirea consilierilor, la discuţii a luat parte şi primarul Iaşului, Mihai Chirica. Preşedintele CD al Politehnicii a ascultat doleanţele consilierilor, multe dintre ele puse anterior pe tapet în mod repetat, fără efect din partea conducerii clubului, prezentându-şi câteva intenţii. S-a stabilit ca în viitoarea şedinţă să se discute concret, pe baza unui plan bine structurat, viitorul Politehnicii.

Tot ieri, la stadionul din Copou, a avut loc o conferinţă de presă la care au participat antrenorul Costel Enache, alături de jucătorii Florin Plămadă şi Tiberiu Serediuc. Enache a prezentat planurile de întărire a lotului: “Ne dorim ca la startul sezonului viitor să avem încă cinci titulari de calitate, care, alături de cei care sunt acum, să formeze o echipă capabilă să se bată la promovare. Acum vrem să aducem doi-trei jucători buni, în vară, alţi doi-trei. Acum e mai greu de adus, se ştie că iarna sunt puţini jucători buni, la preţuri ridicate. Avem câteva ţinte, sperăm să le concretizăm. Ne gândim şi la jucători tineri, născuţi în 2002, 2003, 2004”. Tehnicianul s-a referit la prima noutate a anului, atacantul Yanik Frick, care e în probe: “E un internaţional, chiar dacă din Liechtenstein, are prietena în Iaşi, sperăm să fie o soluţie. După două alergări, nu am cum să dau vreun verdict, mai ales că are nevoie de timp, de adaptare. Nici după o lună nu poţi spune cu certitudine ceva despre un fotbalist”. Tehnicianul a mai spus că deşi lotul este subţire din punct de vedere numeric, vor mai pleca doi fotbalişti. Totodată, s-a referit la Stoenac şi Stan, care, spre deosebire de Enache şi alţi fotbalişti, nu au acceptat reducerea salariilor. “E dreptul lor, fiecare are optica lui. Trebuie să le respectăm contractele. Aşa e şi cu Târşa. Dacă nu-şi găseşte echipă, va rămâne la noi, vom respecta contractul”. Plămadă şi Serediuc au avut discursuri asemănătoare, ideea de bază enunţată fiind legată de dorinţa ca echipa să nu aibă emoţii generate de retrogradare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii