Vin banii la băieţi. Angajaţii Politehnicii vor primi în această săptămână salariile pe luna noiembrie

luni, 19 decembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Vin banii la băieţi. Angajaţii Politehnicii vor primi în această săptămână salariile pe luna noiembrie

Politehnica Iaşi a fost în acest an un club invidiat de către majoritatea cluburilor de fotbal din România. La Poli, salariile nu numai că au fost peste nivelul eşalonului doi, în care echipa activează, multe retribuţii depăşindu-le pe cele din Liga I, dar au şi fost achitate aproape mereu la timp. Rara avis în peisajul fotbalistic intern şi minune mare pentru ceea ce s-a întâmplat în Iaşi în Liga I în ultimii ani, când jucătorii nu-şi luau banii cu lunile.

Pe finalul anului au apărut însă mici întârzieri, pe care conducătorii clubului din Copou au anunţat că le-au depăşit sau le vor depăşi în curând. Astfel, ultimele restanţe din acest an, salariile pe luna noiembrie, care trebuiau plătite joia trecută, vor fi achitate, conform capilor lui Poli, în această săptămână.

Vina pentru întârziere a fost pusă pe seama problemelor de lichidităţi pe care Primăria Iaşi, care a pus la dispoziţia fotbalului local un buget record în 2022, le are pe finalul acestui an. Acestea se speră a fi depăşite în aceste zile, iar banii care au fost puşi de o parte pentru luna decembrie să poată fi aspiraţi şi daţi angajaţilor Politehnicii până de Crăciun.

Reamintim, Consiliul Local Iaşi a aprobat în acest an alocarea a circa 2 milioane de euro, mai exact 9 775 000 de lei, către Politehnica Iaşi, gruparea din Copou cheltuind până acum aproximativ 9,3 milioane de lei din suma amintită.

Clubul mai are de încasat în această lună, conform conducătorilor lui, şi circa 60 000 de lei de la Consiliul Judeţean Iaşi din cei 127 500 lei aprobaţi de CJ în 2022 pentru Centrul de Copii şi Juniori. Astfel, ultimele fonduri pentru acest an de la oficialităţile locale sunt suficiente pentru ca angajaţii lui Poli să intre cu toate drepturile la zi în 2023, bugetul salarial lunar la formaţia din Copou fiind de peste 100 000 de euro.

Mai trebuie precizat că primele de rezultat de la gruparea de Liga a II-a, care şi acestea sunt foarte mari, 200 de euro pentru fiecare punct obţinut în cazul atingerii obiectivului, promovarea în Liga I, sunt deja la zi, neexistând acum vreo presiune pe direcţia amintită.

La ora actuală, formaţia antrenată de Leo Grozavu este în vacanţă, reluarea antrenamentelor fiind prevăzută a avea loc pe 9 ianuarie. În ceea ce priveşte fluxul de jucători, faţă de informaţiile pe care le-am prezentat deja – plecarea lui Plohotniuk la Slatina, punerea pe lista neagră a lui Paul Fosu-Mensah, Nicolas Del Priore şi Pawel Tomczyk, curtarea lui Valentin Buhăcianu (FC Hermannstadt), Ionuţ Şerban (FC Argeş) şi Alexandru Musi (FCSB) – nu au apărut alte noutăţi.

Comentarii