De Sănătate

Punem punctul pe știi

Vin mai puţine vaccinuri la Iaşi, dar ritmul de vaccinare rămâne constant

luni, 05 aprilie 2021, 01:57
2 MIN
 Vin mai puţine vaccinuri la Iaşi, dar ritmul de vaccinare rămâne constant

Deşi campania de vaccinare împotriva COVID-19 continuă în judeţul Iaşi constant, remarcându-se o creştere a numărului de persoane care se imunizează zilnic, numărul de vaccinuri primite este mai mic decât în celelalte regiuni ale ţării. Spre exemplu, dacă la începutul campaniei de vaccinare centrul regional de depozitare a vaccinurilor din Moldova, care se află la Iaşi, primea al doilea număr de vaccinuri din ţară după cel din Bucureşti, acum primim mai multe doze doar decât Craiova.

Un transport de Pfizer care ajunge astăzi în ţară va fi distribuit în felul următor: 33.930 de doze la centrul de Craiova, 45.630 la Iaşi, 58.500 la Timişoara şi Constanţa, 66.690 la Braşov şi 76.050 de doze la Cluj-Napoca. La Bucureşti vor rămâne 171.990 de vaccinuri.

Decizia de distribuţie a serurilor vine şi în contextul în care reşedinţele de judeţ din judeţele Moldovei au o rată de incidenţă mai scăzută decât Braşov, Constanţa sau Bucureşti.

În mod concret, de la începutul campaniei de vaccinare, din datele centralizate până acum, au fost efectuate 145.379 de vaccinări în Iaşi. Mai exact, 86.507 de persoane au primit doar prima doză şi 58.872 au finalizat schema de vaccinare, primind şi rapelul. În ultima zi în care există date centralizate la nivelul DSP Iaşi – 3 aprilie – au fost vaccinate 1.663 de persoane, 413 cu doza I şi 1.250 cu doza a II-a. De la începutul campaniei de vacci­nare s-au înregistrat 278 de reacţii adverse.

VEDEȚI AICI ȘI: Cât de mult contează numărul anticorpilor după vaccinarea anti COVID-19? Explicații detaliate

VEDEȚI AICI ȘI: Presiune uriașă. Bolnavii intubaţi la Urgenţe aşteaptă un loc liber în spitalele COVID

VEDEȚI AICI ȘI: O unitate mobilă cu paturi ATI va fi pusă în funcţiune la Iași

Comentarii