COMUNICAT DE PRESA

Voluntarii Antibiotice au pus suflet pentru viaţă, donând sânge! (FOTO)

miercuri, 13 aprilie 2022, 20:27
2 MIN
 Voluntarii Antibiotice au pus suflet pentru viaţă, donând sânge! (FOTO)

Peste 65 de angajaţi Antibiotice au donat sânge în cadrul celei de-a 21-a ediţii a campaniei “Donează sânge! Pune suflet pentru viaţă!”, organizată miercuri, 13 aprilie 2022, de Fundaţia Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iaşi (CRTS Iaşi).

De mai bine de 11 ani, de când Antibiotice desfăşoară campania “Donează sânge! Pune suflet pentru viaţă!”, medicii de la CRTS Iaşi au acces la o bază constantă de donatori, inclusiv cu grupe rare de sânge. Cei 30 de litri de sânge donaţi astăzi, în mod voluntar, de către angajaţii Antibiotice, donatori recurenţi sau noi, vor contribui la completarea deficitului de sânge pe care îl înregistrează permanent spitalele ieşene. „Mulţumim partenerilor noştri de la Antibiotice pentru faptul că şi de această dată am reuşit să desfăşurăm o colectă de sânge de succes, cu donatori valoroşi. Cu siguranţă astăzi am salvat din nou viaţa mai multor semeni de-ai noştri”, a declarat dr. Andreea Vatamanu, purtător de cuvânt al CRTS Iaşi.

„De 9 de ani particip ca donator în cadrul campaniei de donare de sânge organizată de compania noastră. Campania vine în întâmpinarea atât a angajaţilor care doresc să doneze, însă nu dispun de timp pentru a se deplasa la un centru de donare, cât şi a nevoii completării rezervelor de sânge din spitale. Mă bucur că, printr-un simplu gest, pot ajuta pacienţii care depind de stocurile de sânge din spitale, contribuind astfel la uşurarea suferinţei lor”, a precizat Marcela Savin, angajat în cadrul Departamentului de Cercetare.

„Este pentru prima dată când donez sânge. Dorinţa de a-mi ajuta semenii a apărut în momentul în care eu însămi am fost pusă în situaţia de a avea nevoie de sânge, în urma unei intervenţii chirurgicale. Am realizat că este mare nevoie de astfel de campanii de donare. Consider că fiecare dintre noi, cei eligibili pentru donare, ar trebui să facă acest pas. În primul rând este foarte sănătos, aduce foarte multe beneficii pentru organismul nostru, dar ne dă şi o stare de bine pentru că ştim că ajutăm o persoană aflată în nevoie”, a declarat Andra Mănăilă, analist Departamentul Cercetare.

Acţiunea de recoltare a avut loc în cadrul Centrului de Studii Clinice a+, fiind realizată de către specialiştii unităţii mobile a CRTS Iaşi, cu sprijinul personalului medical al companiei Antibiotice.

 

Comentarii