WTA ne bagă în sondaje

vineri, 02 august 2019, 01:43
4 MIN
 WTA ne bagă în sondaje

Simona Halep, învingătoarea de la Wimbledon, este nominalizată la titlul de jucătoarea lunii iulie * alte două românce, Patricia Ţig şi Irina Bara, candidează la categoria „lovitura lunii”. La Karlsuhe, am rămas cu Patricia

 

 

 

Simona Halep a fost nominalizată de WTA la jucătoarea lunii iulie. Românca a câştigat, la 13 iulie, turneul de la Wimbledon, după ce a învins-o în finală, cu 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, nominalizată şi ea la acelaşi titlu. De asemenea, sportiva elveţiană Jil Teichmann este inclusă în această anchetă pentru faptul că a câştigat turneul de la Palermo, învingând-o în finală pe olandeza Kiki Bertens, cu scorul de 7-6, 6-2. A patra şi ultima jucătoare nominalizată este letona Anastasija Sevastova, câştigătoarea turneului de la Jurmala, după o finală disputată cu poloneză Katarzyna Kawa, scor 3-6, 7-5, 6-4. O surpriză pentru noi este reprezentată de nominalizările Patriciei Ţig şi Irinei Bara în ancheta pentru lovitura lunii iulie. Patricia a fost aleasă cu o lovitură de dreapta spectaculoasă, în diagonală, din meciul cu germana Laura Siegemund, din semifinalele turneului de la Bucureşti. Irina a fost inclusă în anchetă pentru un lob din poziţie defensivă, din meciul cu rusoaica Margarita Gasparian, din primul tur al Baltic Open. Pentru sondajul WTA au mai fost alese lovituri executate de olandeza Kiki Bertens, poloneza Katarzyna Kawa şi letona Anastasija Sevastova. În ambele anchete, fanii pot vota până sâmbătă, pe site-ul WTA, iar câştigătoarele vor fi anunţate luni.

*Irina Begu, locul 93 WTA, a abandonat în meciul pe care l-a disputat,ieri, cu croata Tereza Mrdeza (204), în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 125K de la Karlsruhe. Irina s-a retras de pe teren la scorul de 6-3, 2-1, pentru adversara ei, după 58 de minute de joc. În aceeaşi competiţie, Laura Paar (253 WTA) a fost învinsă cu scorul de 2-6, 3-6 (70 de minute) de către a doua favorită, belgianca Alison van Uytvanck (65 WTA). Pe tabloul de simplu, rămâne Patricia Ţig (223 WTA), calificată în semifinală, fază în care o va întâlni pe jucătoarea georgiană Ekaterine Gorgodze (194 WTA). La dublu, perechea românească Perechea Jaqueline Cristian/Elena-Gabriela Ruse, cap de serie numărul 4, s-a calificat, miercuri, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Karlsruhe, cu premii totale de 125.000 de dolari. Cele două au învins în sferturile de finală echipa Sabine Lisicki/Bibiane Schoofs (Germania/Olanda), scor 6-3, 6-7, 10-5, într-o oră şi 41 de minute. În semifinale, româncele vor întâlni perechea Lara Arruabarrena/Renata Voracova (Spania/Cehia),capde serie numărul 1. Alte rezultate de la simplu: Tatjana Maria (Germania) – Stephanie Wagner (Germania) 6-3, 6-4; Tamara Korpatsch (Germania) – Stephanie Voegele (Elveţia) 6-3, 6-4;

*Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Washington, cu premii totale de 1,8 milioane de dolari. Tecău şi Rojer au trecut în primul tur de echipa favorită numărul 4, Mate Pavic/Bruno Soares (Croaţia/Brazilia), scor 7-6, 2-6, 10-7, într-o oră şi 41 de minute. Primul set al partidei a fost foarte echilibrat, acesta ajungând în tie-break şi fiind câştigat de Tecău şi Rojer. În setul doi, Pavic şi Soares s-au impus clar, echipa românului reuşind să fure doar două game-uri. Diferenţa s-a făcut în ultima parte a meciului, când, după un set echilibrat, Tecău şi Rojer au reuşit calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Washington. Daca vor trece peste fraţii Bryan, Tecău şi Rojer i-ar putea întâlni, în semifinale, pe câştigătorii de la Wimbledon, columbienii Juan Sebastian Cabal şi Robert Farah care se vor înfrunta cu John Peers şi Alex de Minaur (Australia).

………..

Rezultate de la simplu: Miomir Kecmanovic (Serbia) – Pierre-Hugues Herbert (Franţa) 3-6, 7-6, 6-4; John Isner (SUA) – Hubert Hurkacz (Polonia) 6-4, 6-4; Felix Augier-Aliassime (Canada) – Reilly Opelka (SUA) 6-4, 3-6, 6-4; Benoît Paire (Franţa) – Marc Polmans (Australia) 3-6, 7-6, 7-6; Milos Raonic (Canada) – Tim Smyczek (SUA) 6-1, 6-4; Peter Gojowicz (Germania) – Alex de Minaur (Australia) 6-3, 7-6; Nick Kyrgios (Australia) – Gilles Simon (Franţa) 6-4, 7-6; Stefanos Tsitsipas (Grecia) – Tommy Paul (SUA) 6-3, 7-5; Yoshihito Nishioka (Japonia) – David Goffin (Belgia) 6-7, 6-2, 7-6; Jordan Thompson (Australia) – Jan Lennard Struff (Germania) 6-4, 6-7, 7-5.

*Senzaţia zilei precedente în turneul WTA de la Washington, americanca de 17 ani, Hailey Baptiste, s-a stins a doua zi în faţa experimentatei Kristina Mladenovic. Franţuzoaica a câştigat cu 6-4, 4-6, 6-3. Alte rezultate: Jessica Pegula (SUA) – Iga Swiatek (Polonia) 5-7, 6-4, 6-1; Lauren Davis (SUA) – Sofia Kenin (SUA) 5-7, 6-3, 6-4; Anna Kalinskaia (Rusia) – Monica Puig (Porto Rico) 2-6, 7-6, 6-4.

* La San José, turneu WTA, rusoaica Daria Kasatkina, cea care a eliminat-o pe Mihaela Buzărnescu, a fost la rândul ei învinsă de ucraineanca Elina Svitolina, 3-6, 2-6. În rest: Maria Sakkari (Grecia) – Mayo Hibi (Japonia) 4-6, 6-4, 6-2; Arîna Sabalenka (Belarus) – Coco Vandeweghe (SUA) 6-3, 6-3; Carla Suarez (Spania) – Bethanie Sands (SUA) 3-6, 6-1, 6-2.

 

Comentarii