Zăpada din martie 2018, mai scumpă de cinci ori decât cea din aprilie 2017

joi, 29 martie 2018, 01:50
1 MIN
 Zăpada din martie 2018, mai scumpă de cinci ori decât cea din aprilie 2017

Ambele contracte de luna asta au fost încheiate în pripă, fără anunţ de participare, sub presiunea codului galben sau portocaliu. Au fost mai scumpe de peste 5 ori decât cel similar de la zăpada din aprilie 2017.

Sub efectul avertizării de cod galben de la sfârşitul săptămânii trecute, Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor a fost obligată să încheie contract prin negociere fără anunţ de participare. Potrivit anunţului afişat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, Direcţia nu a avut de ales: o singură ofertă, venită din partea asocierii firmelor Construct&Drum SRL şi SC Tehno Forest SRL.

Valoarea contractului încheiat pentru „servicii de deszăpezire privind eliminarea codului galben“ a fost de 131.718 lei. Cu o săptămână înainte, mai precis pe 17 martie, un nou contract fusese încheiat tot pe cod galben de precipitaţii. Ninsorile veniseră atunci la nici două zile după ce expirase contractul de deszăpezire încheiat în decembrie 2017 pentru tot sezonul rece.

Firmele care au asigurat acest serviciu – Eky-Sam SRL şi Enviro Construct SRL – au obţinut şi acest contract de urgenţă, adjudecat pentru suma de 273.628 de lei. Aceleaşi două firme au câştigat şi contractul de urgenţă din aprilie anul trecut, dar pentru o sumă mult mai mică: 74.853 lei.

Comentarii