Zeci de şoferi ieşeni au fost amendaţi ieri în cadrul unei acţiuni a Poliţiei Rutiere

vineri, 19 ianuarie 2024, 10:57
1 MIN
 Zeci de şoferi ieşeni au fost amendaţi ieri în cadrul unei acţiuni a Poliţiei Rutiere

Ieri, în intervalul orar 06:30-13:30 şi 14:30-21:30, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au desfăşurat o amplă acţiune pentru combaterea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea normelor rutiere referitoare la prioritatea de trecere a vehiculelor.

În cadrul acestei operaţiuni, au fost legitimate 56 de persoane, iar autorităţile au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale. Din totalul sancţiunilor, 9 au fost pentru neacordarea priorităţii vehiculelor, 4 pentru neacordarea priorităţii pietonilor, iar 52 pentru alte abateri. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate a fost de 26.400 de lei.

De asemenea, în urma acţiunii, au fost reţinute 17 permise de conducere. Dintre acestea, 9 au fost retrase pentru neacordarea priorităţii vehiculelor, 4 pentru neacordarea priorităţii pietonilor şi 4 pentru alte abateri. Două certificate de înmatriculare au fost, de asemenea, retrase.

Un incident notabil care a dus la aplicarea unor măsuri drastice s-a petrecut în municipiul Iaşi. Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost depistat conducând autovehiculul său la intersecţia cu strada Arcu, unde nu a respectat regulile de oprire şi nu a acordat prioritate unui alt autoturism care circula regulamentar pe drumul prioritar. Ca urmare, conform OUG nr. 195/2002, acesta a fost sancţionat contravenţional, iar permisul său de conducere a fost reţinut pentru o perioadă de 60 de zile.

Comentarii