Zi decisivă pentru fostul director al Aeroportului Iaşi. Ce şanse mai are?

miercuri, 10 ianuarie 2018, 02:50
2 MIN
 Zi decisivă pentru fostul director al Aeroportului Iaşi. Ce şanse mai are?

Astăzi, instanţa se va pronunţa în cazul suspendării lui Alexandru Anghel de la conducerea Aeroportului. Tot azi, se judecă sesizarea privind legalitatea hotărârii Consiliului Judeţean prin care a fost aprobată noua organigramă şi statul de funcţii al Aeroportului.

Instanţa de contencios administrativ va da astăzi verdictul la contestaţia formulată de Alexandru Anghel după ce Consiliul de Administraţie l-a suspendat din funcţia de director general. Anghel susţine că un contract de mandat, prin care a ocupat funcţia respectivă, nu poate fi suspendat, ci, în urma analizei îndeplinirii criteriilor stabilite prin acest contract, poate fi eventual reziliat. Or, în şedinţa CA din 21 decembrie 2017, când ceilalţi cinci membri ai CA (Anghel face parte din Consiliul de Administraţie) au decis suspendarea lui, nu s-a discutat despre îndeplinirea acestor obiective. În schimb, directorului general i s-a reproşat, printre altele, neprezentarea rapoartelor de activitate. De altfel, condiţia impusă pentru ridicarea suspendării este aducerea acestor rapoarte până la şedinţa CA programată să aibă loc mâine, după cum ne-a declarat Cătălin Bulgariu, membru al consiliului. Nu e clar cum vor fi prezentate, din moment ce Anghel nu are acces în clădirea administraţiei Aeroportului. Din acest motiv, acesta se teme că în şedinţa CA îi va fi reziliat contractul. Întrebat despre conţinutul ordinii de zi, Bulgariu ne-a precizat că sunt nouă puncte de discuţii, dar nu a enumerat şi revocarea lui Anghel printre ele.

În ceea ce priveşte a doua contestaţie formulată de Alexandru Anghel, care va fi dezbătută astăzi tot în contencios administrativ, ea pune în discuţie Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 416/27 oct. 2017, prin care au fost aprobate noua organigramă a Aeroportului şi noul stat de funcţii. Atunci, Anghel s-a opus redenumirii a două funcţii de director (din „operaţional“ în „operaţiuni aeroportuare“ şi din „comercial“ în „economic“), motivând că sunt aceleaşi atribuţii şi că se vizează doar înlocuirea celor care le ocupă. În plus, printr-o şedinţă de CA care s-a ţinut chiar în timpul şedinţei CJ, ceilalţi cinci administratori, convocaţi cu doar o zi înainte, au votat în favoarea creării încă unui post, cel de director tehnic. Consilierii liberali au cerut să vadă buletinele de vot semnate, dar abia în şedinţa în care a fost suspendat Anghel li s-a răspuns că acele buletine nu pot fi făcute publice în baza legii privind accesul liber la informaţii de interes public (544/2001). De menţionat că documentele care însoţesc HCJ 416, publicată pe site-ul CJ, nu sunt semnate de Anghel.

 

 

 

Comentarii