25 de şcoli din Iaşi se închid de mâine (marţi), din cauza ninsorii

luni, 08 ianuarie 2024, 17:24
3 MIN
 25 de şcoli din Iaşi se închid de mâine (marţi), din cauza ninsorii

UPDATE: Toate şcolile din judeţul Iaşi vor fi închise mâine, a decis luni seară ISJ!

“Având în vedere condiţiile meteo severe cu care ne confruntăm, precum şi dificultăţile întâmpinate în trafic atât în Municipiul Iaṣi, cât şi în județ, am solicitat, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență întrunit în această seară, suspendarea cursurilor în toate unităţile de învățământ din județul Iaşi, pentru ziua de mâine, cu recuperare într-un program stabilit de CA. A fost adoptată această hotărăre.

Aşadar, vă rugăm să comunicați această decizie tuturor părinților ṣi elevilor, pe toate canalele de comunicare de care dispuneți! Revenim în ṣcoli începând de miercuri, 10 ianuarie. Seară cu bine tuturor!”, este mesajul transmis de Luciana Antoci, şefa ISJ Iaşi. 

STIRE INITIALA: Unităţile de învăţământ din judeţul Iaşi în care consiliile de administraţie au hotărât suspendarea cursurilor, conform informaţiilor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, sunt:

1.      Şcoala Gimnazială, Ciurea

2.      Şcoala Gimnazială Nr. 1, Comarna

3.      Şcoala Gimnazială, Drăguşeni

4.      Şcoala Gimnazială, Dumeşti

5.      Şcoala Gimnazială, Crucea

6.      Şcoala Gimnazială, Zmeu

7.      Şcoala Gimnazială, Mironeasa

8.      Liceul Tehnologic Agricol „Olga Sturdza”, Miroslava

9.      Şcoala Gimnazială „Colonel Constantin Langa”, Miroslava

10.    Şcoala Gimnazială „Dimitrie Anghel”, Corneşti

11.    Şcoala Profesională, Mogoşeşti

12.    Şcoala Gimnazială „Axinte Uricariul”, Scâtenia

13.    Şcoala Profesională „Nicolae Bălăuţă”, Şcheia

14.    Şcoala Gimnazială „Veniamin Costachi”, Sineşti

15.    Şcoala Gimnazială, Gârbeşti

16.    Liceul „Profesor Mihai Dumitru”, Valea Lupului

17.    Şcoala Gimnazială „Ioanid Romanescu”, Voineşti

18.    Şcoala Gimnazială „Petru Anghel”, Probota

19.    Şcoala Gimnazială, Rădeni

20.    Şcoala Gimnazială, Costuleni

21.    Şcoala Gimnazială „Iacob Negruzzi”, Trifeşti

22.    Şcoala Gimnazială, Popricani

23.    Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iaşi

24.    Şcoala Gimnazială, Horleşti

Potrivit ISJ Iaşi, luni, 8 ianuarie, în cinci unităţi şcolare, printre care cele din Mironeasa, Zmeu şi Drăguşeni, au fost profesori navetişti care nu au ajuns la timp la ore. „La nivelul unităţilor s-au găsit soluţii, în sensul în care profesorii care sunt din localitate au supravegheat elevii”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului, Antonina Bliorţ.

Totodată, luni dimineaţă, ISJ Iaşi a trimis o adresă către toate unităţile şcolare în ceea ce priveşte măsurile ce pot fi luate pentru eficientizarea desfăşurării activităţii didactice. „Noi am trimis o adresă în şcoli prin care am solicitat unităţilor să analizeze foarte bine care sunt măsurile cele mai bune pentru a-şi desfăşura activitatea, fie că înseamnă program sau organizare”, a menţionat Antonina Bliorţ.

Decizia de suspendare a orelor pentru întregul judeţ poate fi luată doar de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (C.J.S.U.). Această structură funcţionează sub conducerea prefectului, ca organism interinstituţional de sprijin al managementului situaţiilor de urgenţă. La nivelul unităţilor de învăţământ, se analizează punctual situaţia şi se ia decizia în cadrul consiliului de administraţie. 

UPDATE: Alte cinci şcoli îşi închid mâine porţile potrivit unei liste actualizate. Vezi mai jos lista. De asemenea, USLIP IAȘI a solicitat instituțiilor abilitate Prefectură, Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Iași suspendarea tuturor cursurilor din cauza condițiilor  meteorologice nefavorabile, în județul Iași pentru marți, 9.01.2023. Așteptăm răspunsul acestor instituții pe care îl vom comunica public imediat.

UPDATE 1: Cursurile au fost suspendate pentru ziua de marţi şi la Colegiul “Costache Negruzzi” din Iaşi, potrivit unui anunţ făcut luni seară de conducerea liceului. 

Comentarii