A murit unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști sportivi din Iași, Dan Teodorescu

duminică, 30 aprilie 2023, 12:00
1 MIN
 A murit unul dintre cei mai  cunoscuți jurnaliști sportivi din Iași, Dan Teodorescu

A murit Dan Teodorescu, unul dintre cei mai cunoscuti jurnalisti sportivi din Iasi. Impatimit al scrisului, Dan Teodorescu era un veteran al presei sportive iesene cu mii de articole, relatari si emisiuni de radio si TV despre evenimentele sportive din capitala Moldovei. In ultimii ani s-a implicate in diferite proiecte culturale.

In decursul timpului, a coordonat și participat la prestigioase acțiuni cultural-sportive din Germania, Austria, Ungaria, Croația, Serbia, Polonia, Ucraina sau în România în orașe, precum: București, Cluj-Napoca, Hunedoara, Galați, Ploiești, Bacău, Vaslui și Iași.

Jurnalistul Dan Teodorescu prin articolele publicate în ultimii ani în reviste din Germania, Israel, SUA și multe alte publicații din țară a promovat intensa activitate a Ligii Scriitorilor Români, Filiala Iași Nord-Est cât și Iașul cultural fapt ce i-a asigurat, in afara de calitatea de membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociației Jurnaliștilor Români de Pretutindeni, înalta apreciere a confraților de breaslă prin conferirea onorantei medalii „Virtutea literară”.

Nascut in data de 19 aprilie 1950, Dan Teodorescu a fost mulţi ani ofiţer de presă şi director sportiv la CS CFR Iaşi. De asemenea a promovat activitatea mai multor cluburi iesene.

În ultimii 7 ani, Dan Teodorescu a editat 32 de cărţi în 34 de volume, in care a prezentat activitatea sportiva si culturala din Iasi.

Comentarii