Accidentul cu doi morţi de la Strunga – Şofer: „M-a depăşit cu zeci de flash-uri şi claxoane. Unde se grăbea?”

vineri, 20 august 2021, 01:50
3 MIN
 Accidentul cu doi morţi de la Strunga – Şofer: „M-a depăşit cu zeci de flash-uri şi claxoane. Unde se grăbea?”

Bărbatul de 29 de ani mort în accident se afla într-o maşină a firmei Mamma Mia alături de iubită. Amândoi au murit pe loc, în timpul unei depăşiri în curbă, după o tamponare frontală. Şefii şoferului spun că acesta era în timpul liber.

 

Bărbatul care ar fi provocat accidentul rutier de la Strunga, de miercuri seara, se afla în timpul liber, spun cei de la Mamma Mia, firma de catering la care lucra acesta. În momentul în care s-a produs accidentul rutier deosebit de grav, bărbatul de 29 de ani se afla la volanul unei maşini de serviciu, alături de iubita sa, o tânără în vârstă de 28 de ani. În urma unui impact frontal cu un microbuz care circula din direcţia opusă, cei doi tineri şi-au pierdut viaţa pe loc.

CITESTE SI: (FOTO) Ei sunt cei doi tineri care au murit în accidentul de la Strunga

Autoturismul în care se aflau circula pe drumul european 583 şi se îndrepta spre Târgu Frumos, cel mai probabil cei doi dorind să ajungă în Iaşi. Tânărul care se afla la volanul maşinii se numeşte Ionuţ Grădinaru şi era din judeţul Vaslui, însă lucra în Iaşi. Pe scaunul din dreapta se afla iubita acestuia, cu un an mai mică, care era din Iaşi. Oamenii care au fost martori ai accidentului cumplit ne-au spus că autoturismul ar fi circulat cu viteză mare şi că s-ar fi angajat într-o depăşire fără suficientă vizibilitate, într-un viraj uşor la dreapta. Carosabilul era umed în zona respectivă ca urmare a precipitaţiilor considerabile, iar graba celor doi a dus la provocarea unui accident rutier cumplit.

Cei doi se pare că aveau un motiv să ajungă repede la Iaşi, pentru că ar fi mers mai tot drumul cu viteză. „Cum circula maşina mică aţi văzut? M-a depăşit înainte de Strunga pe «mod autospecială», cu zeci de flash-uri şi claxoane, şi s-a grăbit până mai încolo”, a spus unul dintre participanţii la trafic, care a oprit la accident. Accidentul mortal a avut loc pe raza localităţii Strunga, în seara de 18 august, în jurul orelor 18. Cei doi tineri care au decedat în urma impactului se aflau într-un autoturism marca Skoda Citigo.

Maşina avea numere de înmatriculare de Bucureşti şi era colantată cu însemnele firmei de catering Mamma Mia. În impactul frontal a fost implicat un microbuz care transporta persoane şi care circula din sensul opus. În microbuzul marca Volkswagen, cu numere de Neamţ, se aflau opt persoane, toate de sex masculin, cu vârste între 22 şi 53 de ani. Unele voci susţin că duba ar aparţine unei persoane particulare care efectua frecvent curse cu pasageri, fără a deţine o licenţă de transport, însă informaţiile nu au fost confirmate până la acest moment de autorităţile abilitate.

Dintre cele opt persoane aflate în microbuz, patru au fost asistate de echipajele medicale sosite la locul intervenţiei, iar ulterior au fost transportate la Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi şi la Unitatea pentru Primiri Urgenţe din Târgu Frumos, fiind în afara pericolelor vitale. Alţi patru bărbaţi din microbuz au refuzat să fie transportaţi la spital, printre care s-a numărat şi şoferul. Acesta a fost testat alcoolscopic de către poliţiştii sosiţi la faţa locului, iar rezultatul a fost negativ. „În cauză cercetările continuă în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului rutier”, au transmis reprezentanţi ai Poliţiei Iaşi.

Ca urmare a accidentului, jurnaliştii Ziarului de Iaşi au luat legătura cu reprezentanţii societăţii de catering din municipiul Iaşi la care lucra tânărul care a decedat, însă aceştia au spus că, în afară de cele cunoscute deja, nu au nimic de declarat.

Comentarii