Alegeri cu un singur candidat la PSD Iaşi. Dragnea vine să îl susțină

miercuri, 17 aprilie 2019, 01:58
2 MIN
 Alegeri cu un singur candidat la PSD Iaşi. Dragnea vine să îl susțină

Alegerile interne din PSD Iaşi vor avea un final aşteptat. În cursă şi-a anunţat înscrierea un singur candidat: actualul preşedinte interimar, Maricel Popa. La alegerile de sâmbătă vor participa importanţi lideri de la centru şi din regiune ai PSD, în frunte cu şeful partidului, Liviu Dragnea. Liderul social-democrat nu a mai fost văzut la Iaşi din octombrie 2015, când au avut loc precedentele alegeri în filială, iar Dragnea şi Mihai Chirica stăteau la aceeaşi masă.

În afară de Dragnea, vor ajunge la Iaşi mai mulţi miniştri (Răzvan Cuc – Transporturi, Alexan­dru Petrescu – Comunicaţii, Eugen Or­lando Teodo­ro­vici – Finanţe, Da­niel Suciu – Dez­voltare Regională), secretarul general Codrin Ştefănescu şi liderii filialelor PSD din zona de nord-est a ţării. Prezenţa acestora a fost confirmată ieri de Maricel Popa. „Obiectivul PSD Iaşi la europarlamentare este să fim între primele 10 filiale din ţară (după scorul electoral, n.r.)“, este una din ţintele lui Popa după ce va fi confirmat în func­ţie.

Politic, organizaţia Iaşi este „obligată“ să obţină un scor peste media naţională, având în vedere că deputatul ieşean Tudor Ciuhodaru se află pe locul 7 pe lista PSD, poziţie ce-i asigură un mandat de europarlamentar.

Adunarea generală de sâm­bătă va avea un caracter extraordinar, în condiţiile în care alegerile la termen în filială sunt programate anul viitor. Cu toate acestea, cel mai probabil, Maricel Popa va ocupa poziţia de preşedinte al filialei inclusiv la alegerile locale din iunie 2020 şi la cele parlamentare de la sfârşitul anului. În 2019, Maricel Popa va gestiona la nivelul filialei şi alegerile prezidenţiale. „Nu va fi funcţia de pre­şedinte executiv, iar toţi parlamentarii vor fi vicepreşedinţi, la fel ca primarii oraşelor şi municipiilor“, a mai spus Popa.

Şeful PSD Iaşi şi-a trasat şi obiective administrative după confirmarea sa ca lider al organizaţiei politice. „Eu mă implic pentru a realiza şi a aduce proiecte europene în valoare de un miliard de euro pentru un milion de locuitori ai judeţului Iaşi. Ca obiective principale, vorbim despre modernizarea a 500 km de drumuri judeţene, investiţii în sănătate – Spitalul Regional de Urgenţă şi construirea a 44 de dispensare în judeţ, modernizarea a 180 şcoli, precum şi proiecte de aducţiune apă-canal“, a declarat Maricel Popa, el fiind şi preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi.

În 2015, Victorel Lupu a preluat frâiele organizaţiei judeţene, secondat de Mihai Chirica, iar, ulterior, acesta din urmă a devenit preşedinte până când a intrat în conflict cu Liviu Dragnea. Maricel Popa a fost desemnat lider interimar al organizaţiei în februarie 2017, după ce Chirica a fost demis de liderii PSD din toate funcţiile de conducere deţinute în partid, primarul Iaşului fiind exclus un an mai târziu.

Comentarii