Alianţa PSD-ALDE a respins amendamentul referitor la autostrada Iaşi-Târgu Mureş
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 26.01.2022

Alianţa PSD-ALDE a respins amendamentul referitor la autostrada Iaşi-Târgu Mureş

GALERIE
parlament
 • parlament
- +

În comisia de buget, până şi un parlamentar ieşean, Varujan Vosganian, ar fi votat să nu se aloce bani acestui proiect.

Comisia de buget a Parlamentului a respins un amendament al liberalilor ieşeni cu privire la realizarea studiilor de fezabilitate aferente proiectului construirii auto­străzii Iaşi - Târgu Mureş. Potrivit deputa­tului Marius Bodea, amendamentul viza alocarea sumei de 238 milioane lei. Li­beralul a precizat că, în primă instanţă, alocarea a fost aprobată, dar majoritatea PSD a reluat votul şi, în cele din urmă, a fost respins.

Amendamentul a fost susţinut de senatorul PNL Iulia Scântei, care a solicitat membrilor Comisiei să aprobe alocarea ba­nilor. „Ministrul Finanţelor, dl. Viorel Ştefan, de loc din Galaţi, a avut o remarcă cu adevărat penibilă, argumentând că sunt bani aruncaţi pe fereastră, întrucât acest proiect nu se va face niciodată!”, a susţinut Bodea. El a adăugat că, în primă fază, au fost 15 voturi „pentru”, 12 „îm­potrivă” şi o abţinere. Unul dintre cei care ar fi votat „împotrivă” ar fi fost deputatul ieşean Varujan Vosganian (ALDE). „Ex­pli­caţia Domniei Sale a fost că nu găseşte logic amendamentul”, a spus Bodea.

Vosganian nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri. „Toate aprecierea pentru dl. senator de Iaşi Victorel Lupu, care a votat pentru această alocare, în pofida faptului că toţi colegii săi din PSD au votat împotrivă”, a menţionat Bodea. După primul vot, liberalul susţine că majoritatea PSD a solicitat reluarea votului, între timp venind la şedinţă şi alţi parlamentari social-democraţi. „S-a supus la vot reluarea votului şi balanţa pentru acest vot a fost înclinată, în mod absolut de neînţeles, de către un parlamentar USR, parlamentar al opoziţiei! PSD s-a mobilizat şi a chemat încă doi colegi, membri ai Comisiei, care nu au fost în sală la primul vot. Până la cel de-al doilea vot au părăsit sala alţi parlamentari din arcul puterii, din păcate, şi unul dintre cei care votase «pentru», la primul vot. S-a reluat votul, iar de această dată rezultatul a fost 14 «pentru», 14 «împotrivă», 2 abţineri. Amendamentul a fost respins pentru că nu a întrunit un număr de voturi majoritar. De această dată, şi deputatul de Iaşi, dl. Vosganian, a votat «pentru», însă mult prea târziu”, a povestit deputatul Marius Bodea. Liberalul a mai spus că majoritatea PSD-ALDE a anunţat deja că în plen nu vor vota amendamentele care nu au trecut de Comisia de buget. În bugetul Ministerului Transporturilor au fost incluse aproape 800 milioane lei pentru realizarea de studii, dar nu sunt nominalizate proiectele care vor fi făcute cu aceşti bani.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Atunci când şi-au prezentat pachetul de cereri adresate Occidentului, reprezentanţii diplomatici ruşi nu aveau cum să spere că simplul zăngănit de arme în preajma graniţelor ucrainene poate inversa un amplu proces geopolitic derulat pe un interval de aproape trei decenii.

Filmuletul zilei

opinii

Asachi întemeietorul

Florin CÎNTIC

Asachi întemeietorul

Gh. Asachi este una dintre figurile fondatoare ale instituţiilor moderne în Iaşi. Printre ele, şi Arhivele Statului Moldovei care, la 190 de ani de funcţionare neîntreruptă, rămâne una dintre instituţiile fundamentale ale oraşului.

Hombre şi patimile

Radu PĂRPĂUȚĂ

Hombre şi patimile

Hombre locuia în Iaşi, în oraşul culturii cum se zice cu o vorbă tocită. Dar dacă ne referim la cartierul Bularga cel puţin nici nu poate fi vorba de „oraşul culturii”. Bulargăi îi spun, chiar locuitorii cartierului, ŢŢŢ, adică Ţaţe, Ţoape şi Ţărani. Sigur, or fi şi oameni deosebiţi printre ei. Desigur că şi alte oraşe au asemenea cartiere. Şi asemenea oameni. Spun asta deşi nu am fost la Londra, Avignon sau Târgu Bujor.

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Deși subiectul e același ca într-o povestire de Sadoveanu - o vânătoare -, alt text scris de Dan Eremia Grigorescu păstrează tușe din stilul, din atmosfera prietenului vârstnic și taciturn. Dar nu admirăm, ca să mă exprim în termeni de facere a imaginii, panoramări îndelungi, detalii generos lăsate privirii. Acum savurăm cadre scurte, ritmic, aproape nervos montate, potențând starea de neliniște, de pericol iminent, aproape fatal. Nu numai descrierea momentelor de așteptare imprimă viteza, savoarea lecturii, ci, în plus, momentul unic, de povestire incredibilă dar adevărată a dansului vânătorului cu fiara, ultimă încontrare pe viață și pe moarte, urmată de finalul imprevizibil.

pulspulspuls

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

Aşadar, vorba filmului lui Porumboiu jr.:A fost sau n-a fost un scenariu pus la punct chiar de Simion&compania lui de băieţi cu ochi albaştri ce privesc înspre răsărit, aşa cum pare multora să fi fost acolo în piaţă, la episodul cu cerneala peste meclă? 

Caricatura zilei

Ce-a lipsit după cerneală

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X