Atenţie la greutatea maşinii: amenzi foarte mari! Poliţia rutieră iese mai nou la stradă cu cei de la Drumuri şi cântăresc vehicule

joi, 22 februarie 2024, 02:50
1 MIN
 Atenţie la greutatea maşinii: amenzi foarte mari! Poliţia rutieră iese mai nou la stradă cu cei de la Drumuri şi cântăresc vehicule

Poliţiştii de la rutieră vor ieşi în stradă cu angajaţii de la Drumuri Judeţene pentru a prinde şoferii care conduc camioane grele, peste limita legală. Poliţiştii vor opri camioanele iar drumarii vor cântări autovehiculele de tonaj greu. “La ultima şedinţă ATOP din februarie s-a pus bazele unui protocol de colaborare între Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie. 

Scopul este îmbunătăţirea activităţii de monitorzare a tonajului autovehiculelor care folosesc drumurile judeţene. Urmează să semnăm protocoale de colaborare cu poliţia rutieră cât şi cu poliţiştii locali din comune în care există această autoritate. Dorim să înmulţim aceste controale în 2024”, ne-a spus Adrian Acostoaiei, şeful Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Judeţene pentru Drumuri şi Poduri (DJDP) Iaşi, anul trecut s-a colectat suma de un milion de lei la bugetul judeţului în urma activităţilor de cântărire. “Anul trecut am avut 145 de acţiuni în stradă cu doi agenţi, fiind date 95 de amenzi. Au fost făcute aproape 500 de cântăriri efective”, au spus reprezentanţii DJDP Iaşi. Instituţia va achiziţiona în acest an şi o autoutilitară care să transporte cântarul şi echipamentele. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii