anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 26.09.2020

Bani pentru drumul unei comune, de trei ori mai mult decât tot judeţul. Ingredient special: un senator

GALERIE
drum judetean
  • drum judetean
- +

Drumul judeţean Gura Bădiliţei – Criveşti – Vânători ar trebui asfaltat pe o lungime de 9 km. Senatorul Florin Constantinescu este din Criveşti

 

Un senator vrea să aducă de trei ori mai mulţi bani pentru satul natal decât au primit drumarii ieşeni pentru toţi cei 1.035 km de drumuri judeţene pe care îi administrează. Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor a demarat procedurile pentru reabilitarea DJ 208I Gura Bădiliţei – Criveşti – Vânători pe o lungime de 9 km.

Valoarea lucrărilor este estimată la 14,3 milioane lei inclusiv TVA, şantierul urmând să fie deschis timp de doi ani. Proiectul vizează scarificarea şi reasfaltarea drumului. “Proiectul de reabilitare datează din 2010, dar până acum nu au existat fonduri. Drumul se află într-o stare jalnică. Este parţial pietruit, iar ce asfalt a mai avut este puternic deteriorat. Proiectul a fost propus la toate şedinţele Consiliului Judeţean în care a fost vorba de drumuri. A fost inclus în masterplanul judeţean de transporturi, a fost trecut la finanţarea din bugetul de stat”, a explicat directorul DJADP, Daniel Minciună.

DJADP nu dispune efectiv în acest an decât de 700.000 lei din suma necesară reabilitării drumului. Alţi 300.000 lei sunt prevăzuţi pentru anul viitor. Restul sumei ar urma să fie alocată distinct, prin legea bugetului de stat pe 2016. “Noi vom lucra strict de ce bani avem. Există promisiunea fermă că banii vor veni, dar aşteptăm să şi vedem celelalte 13 milioane necesare. Este practic proiectul personal al senatorului Florin Constantinescu, care este din Criveşti. Dacă toţi parlamentarii s-ar agita cum a făcut-o Constantinescu pentru acest drum, poate am mai rezolva unele din ele”, a precizat Minciună.
 
Dacă suma de 13 milioane lei va fi inclusă în bugetul naţional pe anul viitor, ea ar reprezenta de trei ori mai mult decât banii alocaţi în acest an de către Guvern drumurilor judeţene din Iaşi. Guvernul a alocat recent Iaşului 7,69 milioane lei, reprezentând cote defalcate din TVA pentru lucrări la drumurile judeţene şi comunale. Din totalul sumei, 4,29 milioane lei au ajuns la DJADP.
 
Cu 3,8 milioane lei va fi aşternut un covor asfaltic pe 10,7 km din DJ 248A, din Miroslava spre Voineşti, vor fi făcute marcajele rutiere şi vor fi refăcute rigolele pe o lungime de 6,6 km. Încă 600.000 lei vor fi utilizaţi pentru pietruirea unui tronson din DJ 244D, pe raza comunei Moşna. Diferenţa va fi utilizată pentru refacerea infrastructurii rutiere pe un tronson de 2 km din DJ 281B, în satul Borosoaia din comuna Plugari.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga!

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.