anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

COMUNICAT DE PRESA

Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi şi-a prezentat raportul de activitate pe 2020

GALERIE
Casa de Cultura a studentilor Iasi1
 • Casa de Cultura a studentilor Iasi1
- +

Peste 40 de evenimente, 8 festivaluri, 10 expoziţii de fotografie, pictură, grafică şi desen, ce au adunat 230.000 de viziualizări în anul 2020, este bilanţul pe anul trecut al CCS Iaşi.

În cadrul primei conferinţe de presă de anul acesta, directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi, Bogdan Crucianu, a prezentat un raport de activitate al anului 2020, concursul de selecţie a studenţilor în Consiliul de Administraţie, noua sesiune de înscrieri la cluburile artistice şi evenimentele care se vor desfăşura în perioada imediat următoare.

„În anul 2020, Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi a prezentat publicului peste 40 evenimente culturale, 8 festivaluri, 10 expoziţii de fotografie, pictură, grafică şi desen, peste 30 de activităţi în parteneriat cu ligile studenţeşti, instituţii de cultură şi structuri de tineret ce au adunat peste 230.000 de vizualizări”, a declarat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi.

În anul 2021 v-am pregătit numeroase activităţi culturale care se vor desfăşura în conformitate cu normele impuse de autorităţi pentru a preveni extinderea pandemiei de Sars-Cov-2. Astfel, vom lucra în baza a trei scenarii: evenimente cu public, care se vor desfăşura în sala de spectacole sau în aer liber, fiind respectată distanţarea fizică, evenimente atât online, cât şi cu prezenţă fizică redusă şi evenimente organizate online care pot fi urmărite prin intermediul internetului.

Pe 19 februarie 2021, de la ora 16:00, marcăm „Ziua Brâncuşi” printr-un eveniment realizat de tinerii de la clubul de arte vizuale „ConceptArt”, în cadrul căruia veţi putea urmări o expoziţie de grup ce conţine fotografii cu operele de artă ale sculptorului.

„Anul acesta, pe 19 februarie, se împlinesc 145 de ani de la naşterea marelui sculptor român Constantin Brâncuşi. Organizăm evenimentul Constantin Brâncuşi - Artistul care a revoluţionat sculptura”, în semn de admiraţie şi de recunoştinţă faţă de una dintre personalităţile remarcabile ale artei româneşti şi universale”, a precizat Bogdan Crucianu directorul Casei de Cultură Studenţilor Iaşi

Pe 26 februarie 2021, ora 16:00, puteţi urmări online expoziţia de fotografie de grup intitulată „Lumina în fotografie”, realizată de membrii clubului de arte vizuale „ConceptArt”.

Totodată, Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi a dat startul celei de-a doua sesiuni de cursuri gratuite pentru studenţi din acest an universitar, care se desfăşoară în perioada 15 februarie – 1 martie 2021. La aceste cursuri, workshop-uri, traininguri se pot înscrie studenţi, masteranzi, doctoranzi pasionaţi de artă din Iaşi sau care au posibilitatea de a se prezenta la cursuri cel puţin o dată pe săptămână.

Timp de patru luni, cursanţii vor călători prin universuri culturale, ce vor deveni sursă de inspiraţie în cadrul workshopurilor de creaţie din domeniile: dans modern şi sportiv, pictură, fotografie, grafică, desen, dans popular, voluntariat, canto, street dance, teatru, chitară clasică şi electrică.

Cursurile dedicate tinerilor sunt coordonate de artişti cu pregătire şi experienţă în organizarea evenimentelor şi proiectelor culturale. Înscrierile se realizează online, pe www.ccsiasi.ro.

„În luna octombrie 2020 s-au înscris la cursurile cluburilor din cadrul Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi peste 180 de tineri şi ne dorim ca 2021 să aducă o creştere a numărul de tineri care să se implice în activităţile organizate de instituţie”, a precizat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi.

 Pe 27 februarie am început procesul de selecţie a doi membri reprezentanţi ai studenţilor în Consiliul de Administraţie al Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi. Acest concurs îşi propune să implice studenţii şi în activitatea administrativă a instituţiei, ceea ce implică mai multă responsabilitate din partea acestora. Procesul de selecţie s-a încheiat pe data de 15 februarie. Rezultatele ambelor probe au fost deja afisate, iar pe 17 februarie 2021 vor fi afişate şi rezultatele finale ale concursului.

„Îi felicit pe toţi candidaţii pentru interesul arătat faţă de Casa de Cultură a Studenţilor şi pentru modul impecabil în care s-au prezentat la ambele probe”, a conchis Bogran Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ţinut minte

Cătălin ONOFREI

De ţinut minte

Cele cinci mari trădări ale liberalilor.

opinii

Cine mai vrea să fie liber

Briscan ZARA

Cine mai vrea să fie liber

Nu mai există compatibilitate de idei şi credinţe nicăieri. E doar un curent general oficial, impus şi încurajat permanent de stat, la nivel de politică naţională, iar pe acela se merge într-un sens prin propagandă continuă. Se numeşte corectitudine politică. Nu poate fi definit de nimeni prin nimic, de aceea oricine poate face teoretic orice, dar poate fi şi tras la răspundere pentru orice, dacă situaţia o cere.

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Cristina DANILOV

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Fiecare dintre noi a avut o experienţă în care s-a simţit deplasat, o situaţie în care s-a simţit ruşinat sau inconfortabil doar pentru că a fost sau a făcut ceva diferit faţă de ceilalţi. Oamenii sunt experţi în a identifica aceste situaţii şi a face glume pe seama lor, uneori, din nefericire, excesiv.

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

pulspulspuls

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Un uichend agitat tare s-a încheiat ieri la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Ceva ce nu s-a prea văzut din stradă, că la discreţie lumea de la partidoi e campioană zonală, dar care cică a lăsat urme grele prin multe berouri, dacă nu cumva chiar şi cicatrici pe unele obrazuri mai puţin tăbăcite. 

Caricatura zilei

La umplut piscina

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.