Eliberat din puşcărie în condiţii de urgenţă, pe motive medicale ce nu pot suferi amânare

Cel mai mare escroc din Moldova, şeful lui “Londonezu” şi “Pulifrici”, a dat o nouă lovitură

miercuri, 24 martie 2021, 02:50
5 MIN
 Cel mai mare escroc din Moldova, şeful lui “Londonezu” şi “Pulifrici”, a dat o nouă lovitură

Acesta a reuşit să păcălească un pensionar din Vaslui de o sumă uriaşă: 180.000 de lei. Care este metoda incredibilă a reţelei de a păcăli pensionari?

 

Cel mai mare escroc din Moldova, care a reuşit să păcălească zeci de pensionari din multe sate, a reuşit un alt jaf de proporţii: a păcălit un pensionar din Vaslui de 180.000 de lei. Suma imensă de bani a fost furată recent. Jurnaliştii “Ziarului de Iaşi” au scris în exclusivitate în urmă cu o săptămână despre tertipul folosit de Ovidiu Nunucă pentru a convinge judecătorii să fie “învoit” din puşcărie: a cerut să meargă la Cluj-Napoca pentru un transplant de rinichi. În schimb, Nunucă a fost prins la furat în Vaslui şi în Vrancea, cu o pradă de aproape 37.000 de euro. Poliţiştii nu au mai găsit niciun ban, cel mai probabil suma fiind ascunsă de Nunucă.

Prins la Gară

Nunucă a fost prins în urmă cu o săptămână, în zona Gării din Paşcani, când el trebuia să fie la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. El se afla cu un frate de-al său, într-un Audi, chiar dacă nu are permis de conducere. Aceştia erau urmăriţi de către poliţişti deoarece au reuşit un alt furt de pomină: a sustras suma de 180.000 de lei dintr-o locuinţă din Vaslui. Aici a reuşit să intre cel mai probabil prin metoda sa deja consacrată: ciocănea la poarta gospodăriei şi întreba proprietarul dacă are produse agricole de vânzare. Apoi, cumpăra câteva kilograme şi plătea cu o bancnotă de 500 de lei. Cum proprietarul trebuia să intre în casă ca să aducă restul, Nunucă îl urmărea, apoi, când acesta ieşea, intra pe ascuns în casă şi cotrobăia după bani. “În urma investigaţiilor efectuate până în prezent s-a constatat faptul că un bărbat de 39 de ani ar fi sustras 180.000 de lei dintr-o locuinţă din Vaslui, iar la data de 10 martie ar fi încercat să sustragă bunuri dintr-o locuinţă din judeţul Vrancea. Poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza comunei Moţca”, ne-au precizat ieri reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Culmea este că, în momentul furturilor, Nunucă trebuia să fie după gratii. El a reuşit să păcălească la începutul acestui an judecătorul de drepturi din puşcărie că trebuie să meargă la Cluj-Napoca pentru a face demersurile în vederea unui transplant de rinichi. “Admite cererea de prelungire a întreruperii executării pedepsei, pe o durată de trei luni, calculată începând cu data de 4 ianuarie 2021. Să se prezinte de îndată la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca pentru efectuarea investigaţiilor medicale necesare pentru stabilirea compatibilităţii, în vederea efectuării unui transplant renal”, se arată în decizia judecătorilor. Grupul de hoţi condus de Nunucă a înşelat zeci de pensionari, iar pentru acest fapt au fost condamnaţi la închisoare cu executare toţi membrii reţelei: Ovidiu Nunucă – considerat a fi capul reţelei şi poreclit „Stângă” de către cunoscuţii săi, Claudiu Nunucă zis „Găsitu”, Neculai Măgureanu zis „Badea”, Marian Cosmin Mătăsaru zis “Pulifrici”, Ionuţ Bostan, Mihai Stoica şi Cristian Petrea, poreclit şi “Londonezul”. Aceştia sunt autorii a zeci de înşelătorii, comise în ultimii ani.

Iată marea lovitură

Însă marea lovitură a escrocilor a fost furtul unei genţi pline cu euro şi lei, de la o familie din comuna ieşeană A.I. Cuza. Pe 9 februarie 2018, banda lui Nunucă se plimba cu un autoturism Audi A6 prin sate, în căutare de victime, sub pretextul că sunt interesaţi de cereale. Au ciocănit la poarta familiei în cauză, unde locuia un pensionar de 82 de ani, soţia de 74 de ani şi fiica acesteia de 52. Hoţii i-au întrebat pe aceştia dacă au vin, cartofi sau fasole de vânzare. Bărbatul ar fi spus că are vin şi cartofi, iar unul dintre hoţi a scos o bancnotă de 500 de lei, pentru a plăti produsele. Pensionarul a mers în casă ca să aducă restul. Acesta nu ştia că Ovidiu Nunucă a înconjurat între timp casa, a sărit gardul şi a intrat în casă cu mare fereală, ca să vadă unde îşi ţine banii pensionarul. După ce a ieşit pensionarul din casă, şi în timp ce mergea spre poartă pentru a înmâna ţiganilor restul de bani, Nunucă a intrat în casă în urma lui şi a cotrobăit. Acesta a avut surpriza să constate că în camera respectivă era o geantă plină ochi cu euro şi lei.

Nunucă a ieşit din casă, iar când să sară gardul a fost surprins de către proprietarul casei. Hoţul a fugit la maşină, cu proprietarul casei pe urmele sale, însă complicii au demarat în trombă. Nici în ziua de astăzi nu au fost găsiţi banii respectivi, autorităţile bănuind că banii au fost ascunşi de către Nunucă petru ziua când va ieşi definitiv din închisoare. Între timp, familia de la care Nunucă a furat geanta cu bani a reuşit să obţină în instanţă executarea silită a lui Nunucă, printr-o decizie a judecătorilor dată în martie 2020. Acesta trebuie să le înapoieze suma de 39.780 de euro şi 25.895 de lei, plus alţi 15.000 de euro ca daune morale.

Citiți și: Clanul Nunucă loveşte şi din puşcărie. Caz revoltător la Iaşi!

Comentarii