Cele două propuneri ale unui ieșean privind amenajarea unor locuri de parcare

marți, 21 februarie 2017, 10:52
2 MIN
 Cele două propuneri ale unui ieșean privind amenajarea unor locuri de parcare

Un ieșean ne-a trimis pe adresa redacției câteva idei pentru amenajarea de locuri de parcare în oraș. Redăm propunerile făcute de Liviu Buruiană:

"1. Prima face parte din categoria propunerilor care au mai fost vehiculate in timp, dar care nu au fost considerate oportune intrucat implicau eforturi financiare mari. Acum, cand s-a vazut ca s-au cam epuizat solutiile "ieftine", se accepta ideea ca sunt necesare si solutii "scumpe" (ca, de exemplu, parcarile supraetajate sau parcarile subterane).

Propunerea pe care o supun discutiei este "PARCARI AMENAJATE DEASUPRA RAULUI BAHLUI". Mentionez una dintre zonele vizate de aceasta propunere, si anume pe cea a Podului Ros. Dezavantajul acestei solutii o constituie pretul ridicat al lucrarii, intrucat trebuie acoperit raul pe portiunea respectiva (asa cum, in Bucuresti, Dambovita este acoperita pe anumite portiuni). Avantajul consta in faptul ca "terenul" este liber, iar lucrarea privind amenajarea cursului raului Bahlui fiind (inca) pe rol, poate exista oportunitati de a se obtine fonduri cu ocazia realizarii/finalizarii acestui proiect.

2. A doua propunere vizeaza zona Bazarului.

La sfarsit de saptamana, parcarea masinilor in aceasta zona reprezinta o mare problema. Consider ca s-ar putea amenaja aici, cu eforturi financiare reduse, o parcare si un trotuar. Pe partea de strada opusa Bazarului este o portiune de teren (neamenajata) folosita drept trotuar, iar alaturi de ea, spre padure, un sant lat de aproximativ doi metri. Propun acoperirea santului cu dale (unele detasabile, pentru a se putea efectua curatiri periodice) si amenajarea zonei respective astfel:

– o parcare longitudinala in locul actualului "trotuar" si pe o portiune a dalelor.

– un trotuar, pe portiunea de dale ramasa disponibila".

Comentarii