Chirica anunță reduceri de 50% la transportul public pentru o parte din cadrele medicale

miercuri, 14 iunie 2017, 19:10
2 MIN
 Chirica anunță reduceri de 50% la transportul public pentru o parte din cadrele medicale

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, a anunțat într-o postare pe Facebook că 250 de cadre medicale, care nu se regăsesc nici la Ministerul Sănătății, nici la Ministerul Educației, vor primi o reducere de 50% la biletele și abonamentele pentru transportul public.

„Un subiect care mă frământă de aproximativ un an și căreia în sfârșit i-am găsit rezolvare, este legat de modalitatea în care putem veni în sprijinul medicilor și asistenților medicali care deservesc cabinetele medicale și stomatologice din unitățile de învățământ din municipiul Iași. Astfel, cele peste 250 de cadre medicale, care nu se regăsesc nici la Ministerul Sănătății, nici la Ministerul Educației, urmează a să primească o reducere de 50% la biletele și abonamentele pentru transportul public.

Sunt persoane care fac parte din colegiile profesionale din domeniu, dar care au fost uitate la administrațiile locale. Este o situație care nu mi se pare corectă. De altfel, noi am trimis o propunere de modificare legislativă pe care am trimis-o la Ministerul Sănătății și prin care am solicitat ca aceste cadre medicale să fie arondate pe lângă un spital. Fără modificarea Legii Sănătății nu se poate face acest lucru.

Ca o măsură parțial reparatorie am decis să le acordăm aceste facilități de transport, pentru că aceste cadre medicale deservesc un număr sporit de școli. Nu au loc de muncă fix, transportă medicamente, au legături între depozitul farmaceutic și fiecare școală, se deplasează de la o școală la alta. Avem peste 56.000 de gratuități și reduceri la transportul public pentru pensionari, elevi și studenți. Așadar, 250 de alte facilități nu vor reprezenta o problemă”, a anunțat pe Facebook edilul Iașului.

Comentarii