Cifre din sondaje de la Iași și lovituri politice de antiaeriană la orizont

vineri, 19 aprilie 2024, 03:00
1 MIN
 Cifre din sondaje de la Iași și lovituri politice de antiaeriană la orizont

Prin culisele politichiei de Bahlui se vorbește tot mai mult în ultima vreme de două sondaje mai ample făcute loco, unul la comanda liberalilor și altul la comanda auriștilor.

Dar, pe cât de mult se vorbește despre sondaje, pe atât de puțin se pomenește despre cifrele din acestea. Iar motivul pentru această secretomanie,unul de bun simț de altfel, este că comanditarii s-au trezit și «bam-bam» (vorba lui dom’ Costel), și cu banii luați.

Adicătelea, fiind de uz intern, sondajele le-au venit cu cifre pe bune, necoafate, iar dacă nu a ieșit nimeni la interval cu cifrele, ca să se laude olecuță, e clar că sunt unele care nu-i avantajează nici pe liberali, nici pe auriști. În ce privește pe ultimii, auzim că la Iași ar sta mult sub media pe țară, adicătelea 8-10% față de 15-18%. La liberali secretomania e însă mai mare, semn că probabil și nemulțumirea față de cifre, tot la fel.

Dar nu despre asta voiam să vă povestim azi aici, ci despre niscai cifre din sondaje auzite din zona unui coleg de suferință: la partide, pe munițip, dar la votul pentru consilieri nu pentru candidat la primărie, cel mai bine ar sta USR-Alternativa Dreapta Unită, cu peste 30 la sută.

Un scor credibil într-un oraș mare, ca Iașul, din moment ce și pe București procentele sunt tot pe aici. Ce ar fi de făcut cu ele, în condițiile în care, la votul per candidat, tot Mihăiță și Costel stau în frunte?

Păi, iote cam ce-ar fi: auzim că s-ar pregăti ceva bombe electorale atât la PSD cât și la USR, care să încerce o basculare, ceva. Nu ne întrebați ce și cum, că nu știm nici noi mai mult! Doar sperăm să nu fie cu basculare de balastru. Și ăla în două cu lut…

Gura buzatului adevăr grăiește la parchet

Să traversăm olecuță mai în fugă bulevardul politichiei de Bahlui, ca să poposim puțin și în zona penală. Acolo unde auzim că, după ce fostul baron roșu de Vaslui a fost eliberat alaltăseară din arest, și trimis la vila de la marginea orașului să stea în consemn până la noi ordine, pe motiv că ar cam fi spus tot ce știa de prin partid și despre colegii cu care a mai făcut mișmașuri, ei bine, după toate astea cică multora le cam țâțâie fundulețul, reverberațiile dosnice ajungând, zice-se, inclusiv până la unii lideri din eșaloanele doi de la centru.

Însă, pentru că la unele chermeze politice și de biznis de prin pădurile Tutovei pe care le organiza baronul de Vaslui l-am văzut în poze ca invitat, în cadre restrânse, și pe fostul șef de la Iași al partidoiului, nea Măricel, cu care era bun amic, oare o avea și el vreo emoție în aceste zile, vizavi de gura slobodă a buzatului în fața magistraților de la Iași? Întrebăm, nu dăm cu paru’.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii