Cincizeci de răniţi, dintre care 12 spitalizaţi, în urma unei coliziuni între două trenuri în vestul Moscovei

duminică, 09 aprilie 2017, 14:28
2 MIN
 Cincizeci de răniţi, dintre care 12 spitalizaţi, în urma unei coliziuni între două trenuri în vestul Moscovei

Cel puţin 50 de persoane au fost rănite, unele grav, într-o coliziune între două trenuri, unul de navetişti şi unul pe ruta Moscova-Brest, la vest de capitala rusă, au anunţat duminică autorităţile, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty.

Douăsprezece persoane au fost spitalizate, dintre care şase în stare ”gravă”, în urma acestei coliziuni care a avut loc sâmbătă seara în apropiere de strada Gherasima Kurina, în vestul Moscovei, a declarat pentru Tass ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă Vladimir Puşkov. Înregistrări video de la faţa locului arată că cel puţin patru vagoane au deraiat.

Numărul răniţilor era neclar, unele surse afirmând că este vorba despre cel puţin 38 de răniţi, iar alţii au primit îngrijiri la faţa locului după ce au fost răniţi uşor. Însă numărul total al răniţilor a crescut constant, după un bilanţ iniţial de patru răniţi.

Un oficial a declarat că 455 de pasageri se aflau la bordul trenului care efectua o cursă la distanţă în momentul coliziunii şi că cel puţin patru dintre membrii echipajului se află printre răniţi. Aproximativ 170 de salvatori au fost trimişi să intervină la faţa locului.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat că şeful statului Vladimir Putin a fost informat despre coliziune şi urmăreşte situaţia. Potrivit Tass, transportul feroviar în zonă a fost suspendat cel puţin până duminică. Postul de stat Russia Today (RT) a difuzat o înregistrare video realizată de o femeie din tren înainte şi în timpul coliziunii, în care aceasta apare vorbind calm înainte ca vagonul să se zgâlţâie iar luminile să se stingă.

Potrivit AFP, care citează un comunicat al companiei ruse de căi ferate, coliziunea a avut loc după ce conductorul unui tren de periferie a fost nevoit să frâneze brusc pentru a evita o persoană care se afla pe calea ferată. Sistemul de frânare a fost avariat, iar trenul a dat înapoi, a lovit trenul de mare viteză care era oprit şi a provocat deraierea mai multor vagoane ale ambelor trenuri, se arată în comunicat.

Comentarii