anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cine îl execută pe Vlasov de 60 de milioane de lei? Suspans!

GALERIE
mihail vlasov1
 • mihail vlasov1
- +

Acum un an, fostul avocat ieşean a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare. Mihail Vlasov a fost acuzat că şi-a însuşit sume incredibile de bani din bugetul Camerei de Comerţ a României, pentru a le juca la jocuri de noroc. De 10 luni, dosarul executării acestuia se plimbă între Iaşi şi Bucureşti 

 

Judecătorii nu se înţeleg cine trebuie să execute averea fostului preşedinte al Camerei de Comerţ, avocatul Mihail Vlasov. De 10 luni, dosarul se plimbă de la o instanţă la alta, între Bucureşti şi Iaşi. Ultima oprire a făcut-o la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care ar trebui să decidă cine se va ocupa de recuperarea unui prejudiciu de 60 milioane lei.

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare pentru folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii unor foloase, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind încarcerat în penitenciarul Vaslui. Concret, Vlasov a fost acuzat că şi-a însuşit sume importante de bani din bugetul Camerei de Comerţ, în numerar sau prin plăţi efectuate cu cardul către mai multe cazinouri, pentru participarea la jocuri de noroc. Grosul banilor, respectiv 47,6 milioane lei, au fost retraşi efectiv de la casierie, din fondul aflat la dispoziţia biroului de conducere a Camerei, alţi 702.500 lei fiind cheltuiţi cu cardul. Vlasov şi-ar fi folosit influenţa asupra altor membri ai conducerii Camerei de Comerţ şi Romexpo SA, determinându-i să semneze contracte în fals şi convenţii în favoarea familiei sau apropiaţilor lui Vlasov. Acesta va trebui să returneze 53,8 milioane lei către Camera de Comerţ şi 6,1 milioane lei către Romexpo SA, din care 11,6 milioane lei în solidar cu alţi condamnaţi, iar aproape 50 milioane lei, în nume propriu.

Executarea silită a lui Vlasov a fost aprobată la sfârşitul lunii ianuarie de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Decizia a fost contestată de Vlasov în faţa Judecătoriei ieşene. În iulie, aceasta şi-a declinat competenţa în favoarea colegilor din Bucureşti, invocând faptul că aceştia au aprobat executarea, deci şi-au asumat şi competenţa judecării oricărui act referitor la aceasta, inclusiv a contestaţiei la executare. În septembrie, Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti şi-a declinat la rându-i competenţa, magistraţii apreciind că instanţa îndreptăţită să judece contestaţia înaintată de Vlasov este Judecătoria Iaşi, oraş în care avocatul îşi are domiciliul. Ca urmare, cauza a fost înaintată către ÎCCJ, pentru soluţionarea conflictului de competenţă, dosarul intrând ieri pe rolul acesteia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.