Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cine îl execută pe Vlasov de 60 de milioane de lei? Suspans!

GALERIE
mihail vlasov1
  • mihail vlasov1
- +

Acum un an, fostul avocat ieşean a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare. Mihail Vlasov a fost acuzat că şi-a însuşit sume incredibile de bani din bugetul Camerei de Comerţ a României, pentru a le juca la jocuri de noroc. De 10 luni, dosarul executării acestuia se plimbă între Iaşi şi Bucureşti 

 

Judecătorii nu se înţeleg cine trebuie să execute averea fostului preşedinte al Camerei de Comerţ, avocatul Mihail Vlasov. De 10 luni, dosarul se plimbă de la o instanţă la alta, între Bucureşti şi Iaşi. Ultima oprire a făcut-o la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care ar trebui să decidă cine se va ocupa de recuperarea unui prejudiciu de 60 milioane lei.

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare pentru folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii unor foloase, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind încarcerat în penitenciarul Vaslui. Concret, Vlasov a fost acuzat că şi-a însuşit sume importante de bani din bugetul Camerei de Comerţ, în numerar sau prin plăţi efectuate cu cardul către mai multe cazinouri, pentru participarea la jocuri de noroc. Grosul banilor, respectiv 47,6 milioane lei, au fost retraşi efectiv de la casierie, din fondul aflat la dispoziţia biroului de conducere a Camerei, alţi 702.500 lei fiind cheltuiţi cu cardul. Vlasov şi-ar fi folosit influenţa asupra altor membri ai conducerii Camerei de Comerţ şi Romexpo SA, determinându-i să semneze contracte în fals şi convenţii în favoarea familiei sau apropiaţilor lui Vlasov. Acesta va trebui să returneze 53,8 milioane lei către Camera de Comerţ şi 6,1 milioane lei către Romexpo SA, din care 11,6 milioane lei în solidar cu alţi condamnaţi, iar aproape 50 milioane lei, în nume propriu.

Executarea silită a lui Vlasov a fost aprobată la sfârşitul lunii ianuarie de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Decizia a fost contestată de Vlasov în faţa Judecătoriei ieşene. În iulie, aceasta şi-a declinat competenţa în favoarea colegilor din Bucureşti, invocând faptul că aceştia au aprobat executarea, deci şi-au asumat şi competenţa judecării oricărui act referitor la aceasta, inclusiv a contestaţiei la executare. În septembrie, Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti şi-a declinat la rându-i competenţa, magistraţii apreciind că instanţa îndreptăţită să judece contestaţia înaintată de Vlasov este Judecătoria Iaşi, oraş în care avocatul îşi are domiciliul. Ca urmare, cauza a fost înaintată către ÎCCJ, pentru soluţionarea conflictului de competenţă, dosarul intrând ieri pe rolul acesteia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri