anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Trântor de lux demascat

City-managerul bătăuş, chemat la raport în CL: ce face şi câţi bani ridică din bugetul Iaşului?

GALERIE
petru_movilamovila
 • petru_movila
 • movila
- +

Mai mulţi consilieri locali îi cer lui Mihai Chirica, pe cale oficială, date despre salariul şi activitatea lui Petru Movilă în funcţia de city-manager al Iaşului, în care a fost desemnat de primar. Asta pentru că niciuna din cele de mai sus nu au fost puse la dispoziţie, cum ar fi fost normal, acesta fiind plătit din banii ieşenilor. Informaţii neconfirmate oficial spun că acesta ridică lunar circa 10.000 lei, în condiţiile în care nu face mai nimic pentru oraş, fiind zi de zi de găsit la sediul partidului. Sediu în care recent şi-a bătut un coleg.

Se strânge laţul în jurul city-managerului Iaşului, fostul şef al filialei PMP Iaşi, Petru Movilă. După ce i s-a făcut plângere penală pentru că a bătut şi fugărit un coleg de partid, fostul deputat a intrat în atenţia consilierilor locali din Primărie. O parte dintre aceştia, grupul PSD, au semnat o petiţie prin care cer primarului Iaşului, Mihai Chirica, şi secretarului Denisa Ionaşcu contractul de management al administratorului public al Iaşului cât şi un raport de activitate al acestuia, dacă există aşa ceva.

În spaţiul public se vehiculează că city-managerul Iaşului ar avea salariu de peste 10.000 de lei, în condiţiile în care acesta stă mai tot timpul la sediul PMP de pe bulevardul Independenţei, consilierii vor să ceară socoteală primarului despre activitatea fostului deputat.

“Am atras atenţia asupra faptului că transparenţa lipseşte cu desăvârşire în cazul city-managerului Petru Movilă, care chipurile “lucrează pentru folosul comunităţii”, însă despre activităţile şi renumeraţia căruia nu ştim absolut nimic! Tocmai de aceea, am solicitat Primăriei Iaşi să ne prezinte contractul în baza căruia îşi desfăşoară activitatea managerul bătăuş, cerere la care nu am primit răspuns, motiv pentru care grupul consilierilor locali social-democraţi a înaintat edilului o solicitare cu acelaşi subiect, demersul nostru fiind fundamentat de prevederile Codului Administrativ.

Consilierul local Bogdan Crucianu, (PSD)

Cred că a venit momentul să ştim cu exactitate care dintre serviciile publice de interes local sunt date în coordonarea administratorului public, care sunt activităţile de sine stătătoare, identificabile şi verificabile, cu indicatorii de performanţă, cât şi suma pe care city-managerul o încasează pentru munca sa. Noi, consilierii social-democraţi, nu vom mai accepta lipsa de transparenţă şi înţelegerile tacite făcute de pionii administraţiei ieşene, pe banii contribuabililor! Administraţia publică responsabilă şi dezvoltarea au la bază transparentizarea cheltuirii banilor publici”, a precizat ieri, Bogdan Crucianu, liderul grupului PSD din Consiliul Local Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.