Concurs naţional de frizerie, coafură şi manichiură la Iaşi

joi, 29 martie 2018, 01:50
1 MIN
 Concurs naţional de frizerie, coafură şi manichiură la Iaşi

Acesta este destinat elevilor din învăţământul profesional.

În perioada 2-6 aprilie se va desfăşura la Iaşi faza naţională a Concursului pe Discipline Tehnice pentru Învăţământul Profesional, domeniul Estetica şi igiena corpului omenesc, la care participă câte un singur elev din fiecare judeţ al ţării. Competiţia este organizată de Inspectoratul Şcolar şi se desfăşoară la Colegiul Tehnic „Ioan C. Şte­fănescu“.

Elevii participanţi îşi vor arăta abilităţile de frizer, coafor, manichiurist sau pedichiurist, fiind punctate atât priceperea şi de­prinderile de execuţie, dar şi imaginaţia.

„Fiecare din lucrările specifice domeniului Estetica şi igiena corpului omenesc, care se reflectă în îngrijirile faciale şi capilare, în tunsori şi împodobiri ale părului prin coafare şi vopsire şi în ma­nichiură şi pedichiură sunt împletiri ale frumosului care converg spre dezvăluirea laturii umane interioare. Elevii participanţi din toate judeţele ţării se vor întrece în talent şi măiestrie, dovedind interesul în dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor practice în calificarea frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist“, specifică organizatorii.

Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc luni, de la ora 17, la Colegiul „I.C. Ştefănescu“, în zona Bularga.

Comentarii