Condamnată la închisoare pentru ca a deschis portiera maşinii în faţa unui scuter

sâmbătă, 05 decembrie 2020, 02:50
1 MIN
 Condamnată la închisoare pentru ca a deschis portiera maşinii în faţa unui scuter

Curtea de Apel Iaşi a decis, ieri, să o condamne la 2 ani şI 6 luni de închisoare pe ieşeanca Daniela Mutea. Femeia, care lucrează în cadrul Primăriei Holboca, a fost găsită vinovată de moartea unui bărbat aflat pe scuter, eveniment care a avut loc acum patru ani şi jumătate.

Potrivit motivării primei instanţe, pe 27 mai, la ora 16.30, Daniela Mutea a oprit maşina personală, un Opel, în faţa blocului G5 din Tătăraşi. La un moment dat, femeia a deschis portiera, însă fără a se asigura că din spate nu vine vreo bicicletă sau motocicletă.

Un bărbat care se deplasa pe un scuter a intrat direct în portiere maşinii femeii, fiind proiectat violent pe asfalt. Victima a primit îngrijiri medicale de la o infirmieră, care se află în zonă, însă nu a mai putut fi salvată.

“Inculpata era direct şi personal răspunzătoare de siguranţa celorlalţi participanţi la trafic, impunându-se ca acesta să conştientizeze că manevrarea inadecvată a vehiculului, cu ignorarea obligaţiei de a se asigura la momentul deschiderii portierei, este în măsură să producă consecinţe cu potenţial de gravitate sporită asupra celorlalţi participanţi la trafic, consecinţe care s-au produs efectiv”, au motivat judecătorii.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii