Consilierii judeţeni dezbat 48 de proiecte de hotărâre la Târgu Frumos

miercuri, 20 noiembrie 2019, 10:19
2 MIN
 Consilierii judeţeni dezbat 48 de proiecte de hotărâre la Târgu Frumos

Consilierii judeţeni au organizat şedinţa lunară de plen la Târgu Frumos. Ei dezbat 48 de proiecte de hotărâre. Este prezent, în prezidiul ședinței, primarul Ionel Vatamanu, edilul condamnat cu suspendare și care încă se judecă cu Agenția Națională de Integritate asupra verdictului de incompatibilitate dat de inspectorii ANI.

UPDATE

Discuțiile au atins tonuri ridicate și la primele proiecte, referitoare la actualizarea devizelor celor șapte proiecte de modernizare a unor drumuri județene prin PNDL, și la alocarea a 9500 de lei pentru deplasarea președintelui Maricel Popa la târgul aeronautică din Emirate, și la proiectul prin care se încearcă din nou preluarea în administrarea CJ a unui teren de la comuna Ruginoasa pentru amenajarea acolo a unui centru de antrenament a fotbaliștilor juniori.

Toate aceste proiecte au trecut, în ciuda abținerii consilierilor PNL și PMP la ultimele două proiecte.

UPDATE

Sunt prezenți 36 de consilieri. Înainte de votarea ordinii de zi, președintele Maricel Popa a anunțat aderarea celor doi consilieri UNPR la grupul PSD. De altfel, aceștia au votat de cele mai multe ori de-a lungul mandatului de partea majorității PSD-ALDE.

UPDATE

În debutul ședinței a depus jurământul Adrian Acostoaiei, care îi succede lui Alin Aivanoaei în grupul consilierilor PMP.

TEXT INIȚIAL

Ordinea de zi se deschide cu suplimentarea din fonduri proprii a bugetelor celor şapte proiecte de modernizare a unor segmente de drum judeţean aprobate pentru CJ prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Un alt proiect care e de aşteptat să stârnească discuţii aprinse este aprobarea deplasării preşedintelui CJ la târgul aeronautic anual din Emiratele Arabe Unite.

Propunerea ce datează încă de la începutul anului, de preluare în administrarea Consiliului a unui teren din comuna Ruginoasa pentru construirea unui centru de excelenţă în fotbal pentru copii, a reapărut pe ordinea de zi.

Comentarii