Drumarii au profitat de circulaţia slabă: Până la autostradă, pe Europeană s-a pus asfalt nou

marți, 12 mai 2020, 01:49
1 MIN
 Drumarii au profitat de circulaţia slabă: Până la autostradă, pe Europeană s-a pus asfalt nou

Pe fondul unui trafic redus în această perioadă, Regionala ieşeană de drumuri naţionale a „tras“ un covor asfaltic pe drumul european E583 (DN28), din vestul judeţului, spre Roman, până aproape de Podu Iloaiei.

„În acest an vrem să refacem şi podul de la Sârca. Podul nu prezintă un risc pentru trafic, dar trebuie refăcute marginile pentru confortul conducătorilor auto“, ne-a explicat directorul Regionalei, Dănuţ Pilă.

El ne-a spus că, la ieşirea din Valea Lupului spre Leţcani, unde drumul se îngustează la o bandă pe acest sens de mers, ar fi nevoie să se recurgă la exproprieri pentru realizarea celei de-a doua benzi.

Pentru moment, atenţia drumarilor se concentrează pe aşternerea covorului asfaltic, numai ieri fiind turnată o cantitate de 1.600 de tone de bitum. În aceste zile vor fi înlocuite cele aproximativ 30 de guri de canalizare denivelate de la ieşirea din Podu Iloaiei spre Budăi.

Totodată, directorul DRDP ne-a spus că s-a trecut la frezarea stratului existent de asfalt pe timp de noapte, pentru eliminarea oricărui risc de perturbare a traficului. Lucrările sunt efectuate de firma ieşeană Eky-Sam.

Comentarii