EXCLUSIV: Cristian Stanciu a cumpărat clădirea Telekom din Podu Roş cu 1,55 milioane euro fără TVA
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

EXCLUSIV - Tranzacție surpriză: s-a vândut clădirea Telekom din Podu Roş. Cristian Stanciu a dat 1,55 mil. euro

GALERIE
cladirea Gloria Podu Ros
  • cladirea Gloria Podu Ros
- +

Licitaţia a început de la 870.000 de euro fără TVA. La vânzare a mai participat încă un cunoscut om de afaceri. 

Încă o tranzacţie de milioane de euro s-a parafat recent în Iaşi. Clădirea din Podu Roş care a aparţinut în trecut operatorului de telefonie fixă Romtelecom, companie de stat care a fost privatizată, a fost vândută la licitaţie pentru suma de 1,55 milioane de euro fără TVA, un preţ aproape dublu faţă de cel de pornire. Cumpărătorul este omul de afaceri Cristian Stanciu, prin Fundaţia Ecologică Green (FEG) Education, care intenţionează să transforme fostul „imobil al telefoanelor” amplasat în parcul şahiştilor într-un centru educaţional pentru copii.

Cititi si: Blocul groazei din Copou a fost vândut pentru 530.000 de euro

Licitaţia pentru vânzarea clădirii ajunsă „în mâinile” nemţilor de la Telekom România Communications, subsidiara locală a Deutsche Telekom, odată cu transferul activelor din proprietatea statului către investitorul privat, a pornit de la preţul de 870.000 euro fără TVA. Potrivit surselor „Ziarului de Iaşi”, la licitaţia organizată recent în vederea stabilirii preţului final s-au prezentat mai multe firme, printre care şi una administrată de omul de afaceri Dan Fiterman, managerul reţelei Arcadia.  

Clădirea a fost cumpărată pe credit

Informaţia a fost confirmată de Cristian Stanciu, care susţine că a împrumutat bani de la bancă pentru această nouă achiziţie. „Am cumpărat clădirea printr-un credit bancar. Considerăm că imobilul are potenţial, dar are nevoie de lucrări complexe de renovare pentru punerea în funcţiune, care vor fi executate în timp. Ne propunem să înfiinţăm aici un centru educaţional pentru copii, reprezentativ pentru comunitatea ieşeană, ca obiectiv din strategia de dezvoltare a instituţiei. Iaşul are nevoie şi de entităţi de cultură şi educaţie, nu numai de supermarket-uri, aşa cum s-au construit la tot pasul”, a declarat Cristian Stanciu pentru „Ziarul de Iaşi”.

Imobilul are 1.300 mp

De altfel, el este cunoscut în oraş pentru numeroasele proprietăţi imobiliare pe care le deţine, printre care şi Hotel Astoria, iar FEG este acronimul sub care este cunoscută reţeaua naţională de grădiniţe, licee, şcoli postliceale şi centre de calificare profesională controlată de familia Stanciu. Clădirea Telekom, proaspăt adăugată portofoliului de imobile al familiei, dispune de un teren aferent de 1.500 mp şi are o suprafaţă utilă de circa 1.300 mp, fiind vândut după o procedură care a durat 6 luni.

Cititi si: Kaufland se instalează în coasta Carrefour prin achiziţia terenurilor Moldomobila

Proprietatea este situată într-o zona bună a Iaşului, la intersecţia străzilor Şoseaua Nicolina şi Şoseaua Naţională, o zonă complet dezvoltată şi care dispune de acces la toate utilităţile publice. În imobil funcţionează şi Oficiul Poştal nr. 3. În ultima perioadă, Telekom România Communications a scos la licitaţie mai multe spaţii deţinute în Iaşi, numai în ultimele 6 luni obţinând peste 2,7 milioane de euro din vânzarea acestora. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.