EXCLUSIV Tranzacţie surpriză, la Iaşi: 7 mil. euro. Tiberiu Stoian (Exonia) a cumpărat fostul sediu al VelPitar

miercuri, 15 noiembrie 2023, 11:33
2 MIN
 EXCLUSIV Tranzacţie surpriză, la Iaşi: 7 mil. euro. Tiberiu Stoian (Exonia) a cumpărat fostul sediu al VelPitar

Încă o tranzacție de milioane de euro s-a parafat recent în Iași. Omul de afaceri Tiberiu Stoian (Exonia) a cumpărat activele imobiliare ale fostului mare combinat de panificație ieșean, administrat anterior de Vel Pitar și deținut de VP Terenuri, parte a fondului american de investiții Broadhurst NCH Capital. Potrivit informațiilor deținute de „Ziarul de Iași”, tranzacția s-ar fi ridicat la aproximativ 7 mil. euro. 

Activele care fac obiectul tranzacției sunt reprezentate de platforma industrială în suprafață de aproape 30.000 mp și hale industriale ce însumează peste 7.000 mp, aflate chiar în vecinătatea fabricii Exonia, amplasată pe Bulevardul Calea Chișinăului. 

Tiberiu Stoian a confirmat informația legată de noua achiziție, precizând că, prin această extindere, Exonia va avea la dispoziție (cumulat) aproape un hectar de hale amplasate pe circa 5 hectare de platforme, utilizate pentru activități de depozitare și logistică. „Noile spații de producție extrem de generoase, în care vor fi montate în primul semestru al anului următor linii tehnologice de ultimă generație aflate în faza finală a producției lor în Germania, vor oferi afacerilor Exonia impulsul și resursele necesare pentru susținerea planului de dezvoltare strategică elaborat în prima parte a anului 2022”, a declarat omul de afaceri. 

Fondul de investiții Broadhurst Investments LTD, administrat de New Century Holdings, este un grup american cu afaceri în ţările din Europa Centrală şi de Est. În România, NCH deţine participaţii majoritare în companii cunoscute la nivel naţional, din domenii precum industria alimentară, real estate, bănci, IT, internet, media, producţie şi servicii industriale.
 
Grupul Exonia a fost fondat în anul 2000, fiind controlat de Tiberiu Stoian (90%) și soția sa, Nadia (10%). Grupul Exonia include, pe lângă producătorul de ambalaje din hârtie Exonia Holding, și investiții în producția și distribuția de ambalaje din polimeri, IT, imobiliare și agricultură în România și SUA. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii