Fab Lab, un proiect de succes pentru comunitatea tehnologică din Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Fab Lab, un proiect de succes pentru comunitatea tehnologică din Iaşi

GALERIE
Fab Lab Iasi
  • Fab Lab Iasi
- +

În doar trei luni de activitate, Fab Lab din Tudor Vladimirescu a reuşit să sprijine evenimente şi iniţiative tehnologice, adunând comunitatea tehnologică din Iaşi într-un spaţiu premiat la capitolul arhitectură. Aici s-au întâlnit profesionişti, studenţi, profesori, companii, antreprenori, organizaţii, grupuri de iniţiativă, etc.

Până în prezent laboratorul de tehnologie Fab Lab a sprijinit 15 evenimente care au avut ca scop sporirea domeniului tehnologic, dintre care amintim: EBEC Challenge (BEST Iaşi), Masterclass şi Hackathon Codecamp, RoboWare (organizat de Societatea Antreprenorială Studenţească), Workshop-uri şi Hackathon TechFest, Lansare Electromobility Continental, etc. În timpul săptămânii dar mai ales în weekend, Fab Lab a avut constant în jur de 200 de cursuri şi seminarii de IT, robotică şi inginerie, susţinute de Şcoala informală de IT, Iris Robotics, Akademia Kids şi AIESEC.

„Eforturile Fab Lab s-au îndreptat şi către stabilirea de relaţii şi parteneriate naţionale şi internaţionale, care au ca şi scop plasarea oraşului Iaşi pe scena marilor jucători tehnologici. Astfel de iniţiative demarate cu entităţi naţionale şi internaţionale sunt Invest in Austria, organizat de Ambasada Austriei la Bucureşti, Get ready for GDPR 2018, organizat de Ambasada Olandei la Bucureşti, vizita delegaţiei World Bank la Iaşi, Venture Cup Denmark. Totodată, am iniţiat şi schimburi de experienţă între hub-uri precum Tekwill din Chişinău şi ClujHub, urmând ca în 2018 să găzduim o conferinţă a spaţiilor de co-working din regiunea Moldovei”, a precizat Dan Zaharia, reprezentant Fab Lab Iaşi.

Fab Lab este o asociaţie non-profit care face parte din reţeaua internaţională de laboratoare de fabricare digitală. Scopul său ultim este de a sprijini şi accelera dezvoltarea industriei tehnologice şi beneficiază în eforturile sale de sprijinul Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” Iaşi şi a mediului de afaceri din Iaşi. Fab Lab a fost deschis pe 28 septembrie la Iaşi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Crenvurșt nevegetal

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.