De Business

Punem punctul pe știi

Fab Lab, un proiect de succes pentru comunitatea tehnologică din Iaşi

miercuri, 03 ianuarie 2018, 11:15
2 MIN
 Fab Lab, un proiect de succes pentru comunitatea tehnologică din Iaşi

În doar trei luni de activitate, Fab Lab din Tudor Vladimirescu a reuşit să sprijine evenimente şi iniţiative tehnologice, adunând comunitatea tehnologică din Iaşi într-un spaţiu premiat la capitolul arhitectură. Aici s-au întâlnit profesionişti, studenţi, profesori, companii, antreprenori, organizaţii, grupuri de iniţiativă, etc.

Până în prezent laboratorul de tehnologie Fab Lab a sprijinit 15 evenimente care au avut ca scop sporirea domeniului tehnologic, dintre care amintim: EBEC Challenge (BEST Iaşi), Masterclass şi Hackathon Codecamp, RoboWare (organizat de Societatea Antreprenorială Studenţească), Workshop-uri şi Hackathon TechFest, Lansare Electromobility Continental, etc. În timpul săptămânii dar mai ales în weekend, Fab Lab a avut constant în jur de 200 de cursuri şi seminarii de IT, robotică şi inginerie, susţinute de Şcoala informală de IT, Iris Robotics, Akademia Kids şi AIESEC.

„Eforturile Fab Lab s-au îndreptat şi către stabilirea de relaţii şi parteneriate naţionale şi internaţionale, care au ca şi scop plasarea oraşului Iaşi pe scena marilor jucători tehnologici. Astfel de iniţiative demarate cu entităţi naţionale şi internaţionale sunt Invest in Austria, organizat de Ambasada Austriei la Bucureşti, Get ready for GDPR 2018, organizat de Ambasada Olandei la Bucureşti, vizita delegaţiei World Bank la Iaşi, Venture Cup Denmark. Totodată, am iniţiat şi schimburi de experienţă între hub-uri precum Tekwill din Chişinău şi ClujHub, urmând ca în 2018 să găzduim o conferinţă a spaţiilor de co-working din regiunea Moldovei”, a precizat Dan Zaharia, reprezentant Fab Lab Iaşi.

Fab Lab este o asociaţie non-profit care face parte din reţeaua internaţională de laboratoare de fabricare digitală. Scopul său ultim este de a sprijini şi accelera dezvoltarea industriei tehnologice şi beneficiază în eforturile sale de sprijinul Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” Iaşi şi a mediului de afaceri din Iaşi. Fab Lab a fost deschis pe 28 septembrie la Iaşi. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii