anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Facultatea de Construcţii, vedeta admiterii de toamnă la Politehnică

GALERIE
facultatea de constructii
 • facultatea de constructii
- +

Aproape 1.000 de dosare pentru studiile de licenţă au fost depuse la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi în cadrul sesiunii de toamnă a admiterii, dintre  acestea aproape 200 în ultima zi de admitere. De asemenea, majoritatea dosarelor depuse au fost pentru locurile bugetate, 743 dintre dosare, iar 200 au fost depuse pentru locurile la taxă. Rezultatele pot fi considerate foarte bune, având în vedere că Politehnica ieşeană a scos la concurs în această toamnă doar 500 de locuri la buget pentru studiile de licenţă, însă rezultatele vor putea fi cunoscute cu exactitate abia duă confirmarea locurilor şi depunerea actelor în original, conform calendarului oficial rezultatele finale urmând să fie publicate pe 23 septembrie.

Construcţiile, în topul preferinţelor din sesiunea de toamnă

Cea mai „vânată” facultate în sesiunea de toamnă a fost cea de Construcţii, fiind şi singura care a depăşit 100 de dosare depuse pentru locurile bugetate. Astfel, în această sesiune au fost depuse 121 de dosare pentru locurile la buget şi 70 la taxă, 97 de dosare la buget şi 12 la taxă au fost depuse la Inginerie Electrică, 92 la buget şi 7 la taxă la Design Industrial (fosta Textile şi Pielărie), 89 la buget şi 14 la taxă la Hidrotehnică, la Construcţii de Maşini 85 la buget şi 6 la taxă, la Mecanică au fost depuse 82 de dosare la buget şi 65 la taxă, iar la Electronică 78 la buget şi 11 la taxă. La Ştiinţa Materialelor au fost 64 la buget şi 11 la taxă, iar la Chimie doar 35 la buget şi 4 la taxă.

Pentru studiile de master, unde perioada de depunere a dosarelor se încheie la majoritatea specializărilor 21 septembrie, au fost depuse peste 220 de dosare pentru locurile la buget şi 51 la taxă. Pentru studiile de master sunt disponibile 450 de locuri la buget în această sesiune.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.