Fibră optică pentru internet, televiziune şi telefonie în nouă sate din Iași

sâmbătă, 18 mai 2019, 01:57
1 MIN
 Fibră optică pentru internet, televiziune şi telefonie în nouă sate din Iași

Finalizarea construirii unei infrastructuri naţionale de broadband în zonele defavorizate, prin utilizarea fondurilor structurale LOT 1, a fost marcată ieri la Iaşi printr-o conferinţă. În valoare de 377,8 milioane de lei (inclusiv TVA), proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, beneficiar fiind Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Operatorii de telecomunicaţii care doresc să furnizeze servicii în domeniu pot astfel să asigure conectarea în bandă largă (internet, televiziune, telefonie fixă) de la punctele de acces la utilizatorii finali.

Acest Lot 1 include 110 locaţii în judeţele Bacău (15), Botoşani (7), Iaşi (9), Suceava (20), Neamţ (16) şi Vaslui (43), în total 20.500 de gospodării şi circa 58.000 de persoane potenţial beneficiare.

În judeţul Iaşi, de implementarea acestui proiect beneficiază 1.584 de gospodării cu 4.889 de locuitori din Şorogari, Piscu Rusului, Zece Prăjini, Cărbunari, Valea Lungă, Urşiţa, Hadâmbu, Alexeni, Vadu Vejei.

Comentarii