FOTO: Un imobil de pe stradela Albă, pe lista demolărilor. O familie a fost deja evacuată

vineri, 12 mai 2017, 02:00
2 MIN

O clădire din centrul Iaşului ar putea fi următorul imobil de pe lista de demolări a primarului Mihai Chirica.

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat ieri că au evacuat o familie de şase persoane dintr-o casă de pe stradela Albă. Lipit de această casă este un alt corp de clădire unde locuiesc chiriaşi ai municipalităţii care vor fi, de asemenea, evacuaţi. În ambele cazuri, locatarii nu au mai achitat de mai mult timp chiriile, iar Primăria a obţinut în instanţă sentinţe definitive de reziliere a contractului şi evacuare.

„Trebuie precizat că imobilul situat în Iaşi std. Albă nr. 4 figurează pe lista imobilelor situate în zona A cu risc seismic, fiind în pericol de autodemolare. În plus, în ciuda numeroaselor somaţii şi notificări trimise de DAPPP, chiriaşii nu au respectat prevederile contractuale privind întreţinerea locuinţelor, contribuind la degradarea accentuată a imobilului“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Reprezentanţii instituţiei nu au precizat în mod clar dacă vor demola sau nu clădirea în perioada următoare. Zona în care se află imobilul este una de interes pentru dezvoltatorii imobiliari, principalul investitor fiind Cristin Zămosteanu. Acţiunea de evacuare din std. Albă vine la câteva zile după demolarea unui imobil din Păcurari, unde, de asemenea, chiriaşii au fost relocaţi.

„Primarul Mihai Chirica a solicitat DAPPP verificarea existenţei şi legalităţii tuturor actelor de închirere ale persoanelor domiciliate în toate imobilelele cu destinaţie de locuinţe sociale administrate de această direcţie, precum şi verificarea condiţiilor de siguranţă şi de igienă ale acestora. Edilul a dispus luarea de măsuri ferme în situaţiile în care prevederile legale şi contractuale, precum şi cele de siguranţă nu sunt respectate“, se mai precizează în comunicatul municipalităţii.

Comentarii