FOTO: Un imobil de pe stradela Albă, pe lista demolărilor. O familie a fost deja evacuată
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

FOTO: Un imobil de pe stradela Albă, pe lista demolărilor. O familie a fost deja evacuată

GALERIE
evacuareevacuare iasi
  • evacuare
  • evacuare iasi
- +

O clădire din centrul Iaşului ar putea fi următorul imobil de pe lista de demolări a primarului Mihai Chirica.

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat ieri că au evacuat o familie de şase persoane dintr-o casă de pe stradela Albă. Lipit de această casă este un alt corp de clădire unde locuiesc chiriaşi ai municipalităţii care vor fi, de asemenea, evacuaţi. În ambele cazuri, locatarii nu au mai achitat de mai mult timp chiriile, iar Primăria a obţinut în instanţă sentinţe definitive de reziliere a contractului şi evacuare.

„Trebuie precizat că imobilul situat în Iaşi std. Albă nr. 4 figurează pe lista imobilelor situate în zona A cu risc seismic, fiind în pericol de autodemolare. În plus, în ciuda numeroaselor somaţii şi notificări trimise de DAPPP, chiriaşii nu au respectat prevederile contractuale privind întreţinerea locuinţelor, contribuind la degradarea accentuată a imobilului“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Reprezentanţii instituţiei nu au precizat în mod clar dacă vor demola sau nu clădirea în perioada următoare. Zona în care se află imobilul este una de interes pentru dezvoltatorii imobiliari, principalul investitor fiind Cristin Zămosteanu. Acţiunea de evacuare din std. Albă vine la câteva zile după demolarea unui imobil din Păcurari, unde, de asemenea, chiriaşii au fost relocaţi.

„Primarul Mihai Chirica a solicitat DAPPP verificarea existenţei şi legalităţii tuturor actelor de închirere ale persoanelor domiciliate în toate imobilelele cu destinaţie de locuinţe sociale administrate de această direcţie, precum şi verificarea condiţiilor de siguranţă şi de igienă ale acestora. Edilul a dispus luarea de măsuri ferme în situaţiile în care prevederile legale şi contractuale, precum şi cele de siguranţă nu sunt respectate“, se mai precizează în comunicatul municipalităţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.