Gala „Profesorului Bologna“ . Distincția „e-Tare“ pentru șapte profesori din Iași

miercuri, 02 iunie 2021, 01:56
2 MIN
 Gala „Profesorului Bologna“ . Distincția „e-Tare“ pentru șapte profesori din Iași

Şapte profesori ieşeni au primit titlul de profesor Bologna, mai exact distincţia de „Prof e-Tare“, în cadrul unei evaluări naţionale organizate de către Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Evenimentul avea loc an de an şi avea mai multe etape: întâi, profesorul respectiv era propus de colectivitatea în care predă, apoi, un grup de evaluatori independenţi participau la cursuri şi vorbeau cu profesorul şi cu studenţii pentru a-şi face o impresie generală despre acesta. În anul pandemiei, gala s-a amânat, dar anul acesta a fost reluată şi s-a trecut de la Prof Tare la Prof e-Tare.

„Contextul pandemic a fost o provocare pentru fiecare actor al sistemului educaţional, indiferent că vorbim de contextul naţional şi internaţional. O digitalizare uşor forţată ne-a adus într-o situaţia ce nu a fost familiară tuturor. În ciuda oricăror tipuri de greutăţi, acestea au fost depăşite, remarcate şi apreciate. La ediţia din anul 2021, ANOSR şi-a dorit un titlu special, titlu care să fie acordat acelor cadre didactice ce au fost un exemplu pentru comunitatea lor academică şi care au asigurat o continuitate a sistemului educaţional, indiferent de carenţele sistemului – distincţia de Prof e-Tare“, au precizat reprezentanţii alianţei studenţeşti.

Astfel, din Iaşi au fost premiaţi Ioan-Augustin Guriţă – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, Facultatea de Istorie; Nicolaie Suditu – Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grogore T. Popa“, Facultatea de Medicină Genera­lă; Eugen Ulea şi Florin Lipşa – Univer­sitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad“, Facultatea de Agricultură; Marius Mihai Ciobanu – USV Iaşi, Facultatea de Zootehnie; Mirela Cojocariu – USV Iaşi, Facultatea de Horticultură.

Comentarii