În memoria lui Karl Lagerfeld nu va fi organizată nicio ceremonie, potrivit dorinţelor creatorului de modă

miercuri, 20 februarie 2019, 19:43
2 MIN
 În memoria lui Karl Lagerfeld nu va fi organizată nicio ceremonie, potrivit dorinţelor creatorului de modă

În memoria lui Karl Lagerfeld nu va fi organizată nicio ceremonie, potrivit dorinţelor creatorului de modă care a murit marţi, la vârsta de 85 de ani, a anunţat, miercuri, un purtător de cuvânt al mărcii Lagerfeld pentru AFP.

De altfel, "Kaiser-ul", care afirma cu umor că preferă "mai degrabă să moară" decât să fie îngropat, a menţionat de mai multe ori că vrea să fie incinerat.

"Dorinţele sale vor fi respectate", a spus aceeaşi sursă. Aşa cum şi-a dorit, cenuşa lui va fi aşezată lângă cea a mamei sale şi lângă o parte din cea a lui Jacques de Bascher, care a fost marea lui dragoste până când a murit de SIDA în 1989. Cealaltă jumătate din cenuşă a acestuia din urmă a fost înapoiată familiei lui Bascher, într-o urnă realizată special.

"Am cerut celor care mă incinerează să îmi amestece cenuşa cu cea a mamei şi cu cea a lui Choupette (pisica sa), dacă ea moare înaintea mea", spunea designerul în aprilie 2018.

Ultimul mare gigant al modei haute-couture, care a fost timp de 35 de ani creierul casei Chanel, şi-a justificat refuzul de a fi înmormântat: "Mi se pare oribil. Vreau să dispar precum animalele din pădurea virgină. Este oribil să-i împovărezi pe oameni cu rămăşiţele tale".

Lagerfeld nu îşi dorea nici funeralii publice, afirmând că "după povestea sumbră a familiei Hallyday, funeraliile de la biserica La Madeleine au aerul unei farse", referindu-se la grandiosul omagiu popular adus lui Johnny Hallyday pe 9 decembrie 2017.

Cu toate că Lagerfeld detesta omagiile, celebrităţi din toată lumea i-au adus omagii de marţi. Lumea modei s-ar părea că nu vrea să-i respecte ultimele dorinţe ale sale, în timpul următoarei Săptămâni a Modei de la Paris, care va începe pe 25 februarie şi se va termina pe 5 martie. Chanel va încheia evenimentul cu prezentarea colecţiei prêt-à-porter toamnă-iarnă 2019-2020. O prezentare, pregătită de Lagerfeld cu Virginie Viard, braţul său drept, care-i va succeda celebrului mentor.

Comentarii