Jocurile Olimpice pe Eurosport

marți, 30 iunie 2015, 01:43
2 MIN
 Jocurile Olimpice pe Eurosport

Compania Discovery care deţine cunoscutul canal sportiv european, a preluat drepturile TV pentru următoarele patru ediţii ale Jocurilor Olimpice

 
Compania Discovery Communications, care deţine Eurosport, a cumpărat, pentru suma de 1,3 miliarde de euro, drepturile de difuzare TV şi pe toate platformele, în Europa, pentru cele patru ediţii ale Jocurilor Olimpice din perioada 2018 – 2014, a anunţat, ieri, Comitetul Olimpic Internaţional. Anunţul marchează începutul unui parteneriat pe termen lung între Jocurile Olimpice, cel mai important eveniment sportiv la nivel global, şi Discovery Communications, una dintre cele mai mari companii media din lume. Cu o medie de 10 canale în fiecare piaţă şi cea mai bună ofertă de sport pe platforme online şi OTT din Europa, Discovery şi Eurosport aduc cea mai amplă acoperire de până acum, ajungând la peste 700 de milioane de telespectatori din Europa.
Acoperirea asigurată de Discovery şi Eurosport va fi extinsă prin acces la canale libere la retransmisie şi prin intermediul unor parteneriate inovatoare cu furnizori de conţinut şi distribuitori, care vor aduce Jocurile Olimpice mai aproape de telespectatori. într-o perioadă în care conţinutul este disponibil oriunde şi oricând, Jocurile Olimpice sunt un eveniment unic cu o audienţă enormă, captând atenţia întregii lumi într-o manieră ce oferă valoare partenerilor de afaceri, distribuitorilor şi telespectatorilor.
Referitor la anunţul de luni, Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, a declarat: "Parteneriatul dintre Discovery şi Comitet este extrem de important şi suntem bucuroşi să avem Eurosport alături de noi, ca gazdă a Jocurilor Olimpice la nivel european. Acest acord va asigura o acoperire completă a Jocurilor Olimpice în Europa, incluzând garanţia accesului extins, prin intermediul canalelor TV libere la retransmisie disponibile în toate teritoriile. Discovery şi Eurosport au demonstrat un angajament puternic faţă de Jocurile Olimpice, faţă de sporturile olimpice şi faţă de viitorul Mişcării Olimpice. Veniturile generate de acest parteneriat pe termen lung vor fi redistribuite de către Comitetul Olimpic Internaţional Mişcării Olimpice, ce are ca obiectiv promovarea sportului în întreaga lume. De asemenea, Discovery şi Eurosport au încheiat un parteneriat cu Comitetul Olimpic Internaţional în vederea dezvoltării canalului Olympic Channel în Europa. în plus, acest parteneriat oferă garanţia că toţi fanii sportului din Europa se vor putea bucura de o acoperire excelentă a Jocurilor Olimpice şi a sporturilor olimpice, pe întreaga perioadă de desfăşurare a competiţiei, pe orice platformă doresc".
 
 

Comentarii