La vârsta de 100 de ani, o profesoară din Iaşi a făcut o pasiune pentru tehnologie

duminică, 03 noiembrie 2019, 21:35
2 MIN
 La vârsta de 100 de ani, o profesoară din Iaşi a făcut o pasiune pentru tehnologie

A împlinit o sută de ani, dar nimic nu-i trădează vârsta. Doamna Valeria Şuteu, fostă profesoară de sport în Iaşi, zâmbeşte mereu şi îţi povesteşte viaţa ei cu o energie molipsitoare.

A lucrat până la 92 de ani, iar acum a făcut o pasiune pentru tehnologie, care o ţine aproape de strănepoţi, transmite tvr.ro.

"Primul meu post se numea gimnastică, desen, caligrafie. Asta am predat prima dată". Aşa începe povestea profesoarei Valeria Şuteu. A predat toată viaţă la Iaşi educaţie fizică şi sport, dar are şi o specializare în kinetoterapie. S-a pensionat înainte de revoluţie, însă a continuat să ajute pacienţii şi să facă gimnastică medicală de recuperare până la vârstă de 92 de ani.

Profesoară Valeria Şuteu nu prea s-a întâlnit cu medicul până acum. Nu a avut nevoie să ia medicamente, nu ştie ce e hipertensiunea sau alte boli specifice celor vârstnici. Spune că secretul longevităţii este să îţi faci prieteni şi să te înconjori de oameni care te apreciază.

Valeria Şuteu e hotărâtă să se bucure în continuare de viaţă, de familie şi de prieteni. ”Încă îmi fac curat, gătesc, să fierbi niște legume nu e mare lucru”, spune ea. A rămas văduvă de peste 30 de ani, iar singurul fiu a plecat în străinătate. Are nepoți și strănepoți și, ca să țină legătura cu ei, a învățat să utilizeze internetul. Secretul longevității e ”să-ți faci prieteni și să te înconjori de oameni care te apreciază”.

Materialul video, pe  tvr.ro.

Comentarii