PĂTRĂŢELUL ROŞU CU TRICOLOR

La vremea asta întotdeauna există şi un dar

vineri, 18 februarie 2022, 21:54
2 MIN
 La vremea asta întotdeauna există şi un dar

* Nu s-au stins ecourile sărbătorii de Valentine's Day, dar românii se pregătesc deja de Dragobete: ecourile sale încă vor mai răsuna în timp ce compatrioţii noştri se vor pregăti de 1 şi 8 Martie. Bărbaţii traversează o perioadă de sacrificii financiare şi doar lumina de la capătul tunelului (9 Martie, cu cele 40 de recompense de roşu la sfert) le mai dă puteri; din fericire, unii oameni de bine vin în sprijinul lor şi îi ajută să scape cu viaţă şi fără prea multe datorii. Printre ei, proprietarul unui mic magazin de daruri în vitrina căruia se întinde, frumos caligrafiată, lozinca "Întotdeauna există şi un dar":

– Bună ziua! Sunteţi absolut convins că întotdeauna există şi un dar?

– Există! Şi dacă nu există procurăm. Ştiţi că bătrânii au vorba aia, "dar din dar se face Rai"; noi din dar facem alt dar, mai adaptat la eveniment sau persoană.

– Cum adaptaţi darurile la persoană?

– De Dragobete, o pernuţă pufoasă, roz, în formă de inimă, merge la o doamnă sau o domnişoară, dar dacă o oferi naşului ori cumătrului ies vorbe, chiar ochi umflaţi…

– Cum aţi adaptat pernuţele în formă de inimă pentru naşi şi cumetri?

– În pernuţe e burete, absorbant perfect: pentru naşi şi cumetri îmbibăm pernuţa cu rachiu, iar omul şi-o stoarce direct în gură, când nu-i atentă doamna soţie ori soacră.

– Şi cum faceţi dar din dar, după cum spuneaţi?

– Dacă omul primeşte un cadou şi nu-i place, dar are nevoie de dar pentru o doamnă, de 8 Martie, de exemplu, ne aduce cadoul şi i-l transformăm. Vine cu, de pildă, nişte izmene flauşate, noi le descoasem şi facem din ele taioraş sau o rochie de seară, ce doreşte doamna.

– Practic, descoaseţi şi transformaţi haine, nu?

– Un domn mi-a adus ţuică, să fac din ea parfum, că avea nevoie pentru o doamnă profesoară, să iasă media copilului; după o săptămână a venit doamna cu parfumul, că am recunoscut sticla, să fac din el ţuică, să dea la meşteri, că zugrăveau la ea în apartament. Practic, am făcut dar din dar din dar şi am arătat că în natură nimic nu se pierde, de la ţuică s-a închis cercul tot la ţuică. Deşi zugravii s-ar fi bucurat de parfum, că era mai tare ca ţuica…

– Bănuiesc că nu vă ocupaţi prea des cu transformarea darurilor în alcool…

– Bănuiţi greşit, că mai mult asta vor clienţii. Vin cu cadourile primite, dulciuri, torturi, prăjituri, chiar buchete de flori, fiindcă ştiu că avem un căzănel bun şi eficient. Acum, după Valentine's Day, au venit mulţi cu pernuţe roz în formă de inimă, împrumutate de la femeile iubite, şi m-au rugat să-i ajut; a ieşit ceva bun din ele, că erau umplute cu vată şi eu aveam experienţă cu pufoaicele!

Comentarii