Misterul tirurilor care s-au izbit frontal pe un drum drept. O mașină neidentificată intră în ecuație

vineri, 16 octombrie 2020, 02:01
3 MIN
 Misterul tirurilor care s-au izbit frontal pe un drum drept. O mașină neidentificată intră în ecuație

Accident grav de circulaţie la Ruginoasa între două camioane de tonaj mare. Unul dintre şoferi a fost rănit serios. O ipoteză nebunească s-a vehiculat ieri la locul accidentului: unul dintre şoferi ar fi rămas fără frâne şi s-ar fi înţeles prin staţia radio cu celălalt şofer să se ciocnească, iar ei să sară din maşini. Proprietarul unui camion, venit la faţa locului, respinge o astfel de variantă şi susţine că impactul a avut loc deoarece unul dintre şoferi a evitat în ultimul moment o maşină care ieşea cu spatele dintr-o curte. Poliţia a deschis un dosar penal şi face cercetări

Două camioane grele s-au ciocnit ieri la ieşirea din localitatea Ruginoasa, spre Paşcani, închizând traficul în totalitate pe acest sector de drum. Accidentul a avut loc în jurul orei 11, pe o porţiune dreaptă de drum. Imediat, poliţiştii sosiţi la faţa locului au închis circulaţia, redirecţionând traficul pe traseul Mogoşeşti – Mirceşti – Strunga. Cei doi şoferi implicaţi în accident au fost răniţi, cel de 36 de ani mai uşor, în timp ce şoferul de 55 de ani fiind transportat în stare gravă la spitalul din Paşcani. "Accident rutier produs între două autocamioane, la Ruginoasa, în jurul orei 11, cu două victime transportate la Paşcani, stabile hemodinamic cu diferite contuzii. Au fost transportate de către un echipaj SAJ cu medic, iar cealaltă victimă cu echipajul de prim ajutor calificat, fără medic. Din partea ISUJ, Secţia de Pompieri Paşcani au intervenit o autospecială de stingere cu modul de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor calificat, iar din partea SAJ două ambulanţe", au precizat reprezentanţii ISU Iaşi.

Reprezentanţii Poliţiei au precizat că au deschis un dosar penal în acest caz. "Poliţiştii au fost sesizaţi prin apel unic 112 despre faptul că pe raza localităţii Ruginoasa a avut loc un accident rutier cu victime. Unul dintre şoferi a fost testat cu alcooltestul, rezultatul a fost negativ, iar în cazul celuilalt şofer, s-au prelevat probe de sânge pentru testare", au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

"Autoturismul a dispărut, şoferul a fugit"

Poliţiştii încă nu au stabilit circumstanţele producerii accidentului, totul fiind pus pe neatenţia la volan a şoferului în vârstă de 36 de ani, care circula dinspre Paşcani către Iaşi. Acesta ar fi intrat pe contrasens şi s-a izbit de celălalt camion, care ar aparţine aceleiaşi firme, după cum au precizat câţiva martori aflaţi la locul accidentului. Interesant este că s-au vehiculat mai multe ipoteze despre accident, iar una dintre ele este că unul dintre cei doi şoferi ar fi rămas fără frâne, iar pentru ca să nu provoace pagube mari în trafic, ei ar fi decis prin staţie să se tamponeze, iar înainte de coliziune, să sară din autovehicule. Ipoteza a fost contrazisă de către patronul firmei. "Nu este adevărat. Cel care mergea spre Târgu Frumos s-a ferit de un autoturism care dădea cu spatele pentru a ieşi în stradă, dintr-o curte, fără să se asigure. Şi a intrat pe contrasens. Între timp, autoturismul a dispărut, şoferul a fugit", ne-a spus patronul. Jurnaliştii au mai întrebat şi alţi martori, care însă au auzit şi ei varianta, însă nu au văzut cu ochii lor autoturismul. "Am înţeles că era de la o firmă de termopane, veniseră să pună nişte ferestre. Ar fi fugit cu maşina prin fundul grădinii", ne-a spus un localnic care locuieşte în zona unde a avut loc accidentul. 

Citește și: IPOTEZA: Tamponarea "monştrilor" a fost regizată de cei doi șoferi, prin stație? Unul rămăsese fără frâne. S-a evitat o tragedie?

Cititi si: Doi "monştri" s-au tamponat frontal pe șosea, la Ruginoasa. Drum național blocat total, victime în stare gravă

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii