Modificările din Carta Universitară de la „Cuza” care îl vizează pe rector, respinse de Minister

joi, 01 noiembrie 2018, 12:48
1 MIN
 Modificările din Carta Universitară de la „Cuza” care îl vizează pe rector, respinse de Minister

Surse din cadrul Senatului Universității "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) precizează că la data de 23.10.2018 Ministerul Educației Naționale a avizat negativ Carta Universitară aprobată de Senat la data de 27.09.2018, pe aspecte de ordin procedural și de conținut.

Modificările propuse și aprobate de Senatul UAIC trebuie revizuite. Printre cele mai importante se află și articolul referitor la posibilitatea de suspendare a rectorului pentru încălcarea normelor de etică.

Articolul 50 (aliniatul 4) din Cartă face referire la faptul că rectorul poate fi suspendat pe motive legate de nerespectarea contractului de management, pentru încălcarea normelor de etică academică sau pentru afectarea imaginii universității.

Direcția Generală Juridic a Ministerului Educației Naționale (MEN) subliniază că pentru procedura de revocare sunt introduse criterii subiective care afectează principiul securității raporturilor juridice.

Reprezentanții MEN mai spun că este necesar să fie luată în considerare data intrării în vigoare a Cartei Universitare prin raportare la contractul de management în desfășurare, față de care nu pot interveni criterii și condiții adiționale.

Comentarii