OFICIAL: Elevii pot fi testaţi la şcoală pentru a reveni în clase în ziua a opta de la trecerea în online
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 16.01.2022

OFICIAL: Elevii pot fi testaţi la şcoală pentru a reveni în clase în ziua a opta de la trecerea în online

GALERIE
elevi testati covid scoala
 • elevi testati covid scoala
- +

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că a fost semnată o completare la ordinul comun Ministerul Educaţiei - Ministerul Sănătăţii pentru a se clarifica situaţiile în care elevii se pot testa la şcoală pentru a reveni în clase în ziua a opta de la intrarea clasei în online. 

Acesta a catalogat adresa transmisă de un funcţionar din Ministerul Sănătăţii, prin care se preciza că testarea nu se face la şcoală decât elevilor cu simptome şi nu celor ce vor să revină în ziua a opta, drept ilegală. „Tocmai ce am semnat completarea la ordinul comun Ministerul Sănătăţii Ministerul Educaţiei. Este vorba de o completare a articolului 6, alineatul 5 prin care am clarificat trei situatii pentru a da posibiltiatea revenirii în clasă începând cu ziua a opta.

Avem trei situaţii posibile:

 1. Dacă exista cabinete medicale scolare - va exista obligativitatea testării elevilor care doresc să revină.
 2. Acolo unde nu există cabinete şcolare, se va solicita DSP iar DSP va organiza echipe mobile de testare.
 3. Dacă sunt elevi care s-au testat oriunde altundeva, aceştia vor putea prezenta si ei rezultatul negativ al acestui test pentru a putea reveni în ziua a opta.

Este regretabil că printr-o adresă semnată de un funcţionar al MS s-au adus completari unui Ordin de ministru, lucru ilegal, deoarece o adresă nu e un act administrativ de natură a aduce completări unui ordin de ministru. S-a rectificat şi astăzi se va publica in Monitorul Oficial completarea prin care am clarificat aceasta situaţie.”

Ce prevede completarea la ordinul comun privind testarea în ziua a opta:

„La articolul 6 din Ordinul ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii, interimar, nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrulunităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 942 din 1 octombrie 2021, alineatul (5) se modifică şi va avea
următorul cuprins:

„(5) Testarea elevilor se realizează în a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv de către cadrul medical din unitatea de învăţământ sau, acolo unde nu este posibil, de către o echipă mobilă din cadrul DSPJ/DSPMB. Până la efectuarea testului, elevii continuă activitatea didactică în regim on-line.

Elevii al căror test efectuat în unitatea de învăţământ este negativ, precum şi elevii care prezintă în a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR, efectuat în ultimele 24 de ore, pot relua cursurile cu prezenţă fizică.

Elevii care nu se prezintă la testare sau care nu prezintă rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR efectuat în ultimele 24 de ore, reiau cursurile cu prezenţă fizică după 14 zile de la suspendarea acestora.”

Citiţi materialul integral pe hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dragul nostru Novak Djokovic

Nicolae GRECU

Dragul nostru Novak Djokovic

Nole pare a fi mioriticul nostru, dacă n-ar avea spiritul de luptă al înaintaşilor săi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Autorul evocă o serie de detalii ale vieţii cotidiene a consătenilor săi în primii ani ai agriculturii comuniste.

Moartea, nebunia devenită banalitate

pr. Constantin STURZU

Moartea, nebunia devenită banalitate

Se vorbeşte prea mult în zilele noastre despre "numărul morţilor/ deceselor" şi prea puţin despre moartea însăşi. Accentul exclusiv şi obsesiv pus pe prima informaţie induce panica şi o tot sporeşte, cu efecte dintre cele mai devastatoare pe toate planurile existenţei noastre. 

Arhitectura azi

arh. Ionel OANCEA

Arhitectura azi

S-au risipit ca vântul sec al deşertului treizeci de ani de pace, de creştere economică, după statistici cea mai mare din Europa, ȋn aşteptarea noii arhitecturi româneşti. 

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X