Post: atenţie la legume, că muşcă!

luni, 12 noiembrie 2018, 08:00
3 MIN
 Post: atenţie la legume, că muşcă!

* Joi începe Postul Crăciunului; vegetalele consumate în perioadele de post au ajuns chiar mai scumpe decât preparatele din carne (vorba vine, carne, că multe l-ar face să leşine şi pe Mendeleev, la câte elemente chimice încă nedescoperite conţin!). Şi legumele sunt supuse unor tratamente, de ajung să arate ca unele vedete: bănuim că există deja roşii cu silicoane sau vinete injectate cu parafină, să nu aibă zbârciuri. Cunoaştem multe filme horror clasice şi ştim ce se poate întâmpla: peste puţini ani, legumele şi fructele vor începe să mişte, li se vor dezvolta membre (eventual, colţi şi gheare), se vor desprinde de tulpină şi vor fugi în lume, iar în presă va apărea primul titlu "Locatar muşcat de roşiile din spatele blocului!". Dacă aţi urmărit filmele din seria "Alien" ştiţi monstrul ăla, care ieşea din pieptul victimei: vor urma ştiri gen "O ridiche uriaşă, cu gheare, a ieşit din pieptul unui agricultor din Vaslui!" (şi urmarea "sătenii care au prins-o şi au tăiat-o cu topoarele au făcut rachiu din ea!"). Legumele şi fructele viitorului nu vor mai intra la categoria "vegetale", deci nu vor mai fi de post, că nu poţi posti cu alimente pe care trebuie să le fugăreşti prin casă şi să le omori cu sapa. Dacă aşa arată viitorul bucatelor, să profităm acum, cât mai avem cu ce!

* Am aflat că şi un politician, domnul Liviu Toader, e pregătit de intrarea în post, aşa că secretarul personal i-a comandat salată de licheni de pe Vârful Everest în sos de rouă din Tibet cu lacrimi de inorog, iahnie de alge din Groapa Marianelor, supă de muşchi polar, precum şi (dar aduse pe din dos, la adăpost de privirile alegătorilor credincioşi) mii de şaorme cu de toate!

* În altă ordine de idei, că tot a fost, recent, ceaţă: specialiştii au stabilit că numărul bărbaţilor care îşi înşală soţiile este cu 87 la sută mai mare în serile ceţoase! Subiecţii spun că de vină sunt arhitecţii, care au proiectat blocuri identice, uşor de confundat. Unul dintre aceştia chiar ne-a declarat: "E o încurcătură, eu nici n-o ştiu pe doamna, credeţi-mă! În plus, e şi urâtă! Sunt om serios, cu nevastă şi serviciu! Ce să fac dacă a fost ceaţă de n-am văzut unde merg? Toate blocurile din cartier sunt la fel, lifturile sunt la fel şi ele, adică stricate, în toate miroase a gunoi şi a ceapă prăjită, în toate e beznă, că s-au furat becurile: evident că m-am rătăcit! Mai rău este că şi nevastă-mea s-a rătăcit şi a ajuns la altul!".

Comentarii