Profesori ieşeni au realizat un ghid care-i ajută pe elevi să înţeleagă valoarea banilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 19.05.2021

Profesori ieşeni au realizat un ghid care-i ajută pe elevi să înţeleagă valoarea banilor

GALERIE
ghid finantare
  • ghid finantare
- +

Profesorii din întreaga ţară care sunt dornici să ajute elevii să înţeleagă valoarea banilor şi importanţa economisirii, investiţiilor şi planificării financiare, indiferent de disciplinele pe care le predau, au la îndemână, de la sfârşitul anului trecut, şi resurse educaţionale cu noţiuni de educaţie financiară. 

O echipă de 21 de profesori ieşeni, de discipline diferite, a realizat un ghid cu resurse educaţionale care abordează educaţia financiară din perspectiva disciplinelor pe care aceştia le predau. În prezent, resursele create de profesorii ieşeni au ajuns în toate judeţele din ţară, pentru a fi folosite de cât mai mulţi profesori. Materialele sunt puse la dispoziţie pe site-ul „Şcolii de Bani” (https://www.scoaladebani.ro/fise-educationale), de unde pot fi descărcate gratuit.

În colaborare cu o bancă puternică

Ideea de a reuni profesori de discipline diferite (română, matematică, engleză, geografie, istorie, educaţie socială şi ştiinţe socio-umane), care să conceapă fişe educaţionale prin intermediul cărora să fie predate noţiuni de educaţie financiară, la nivel gimnazial şi liceal, este o iniţiativă a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi şi Banca Comercială Română (BCR), care au demarat, în primăvara anului 2020, un proiect-pilot de susţinere a educaţiei financiare încă de la vârste fragede. Astfel, prin proiectul intitulat „Fişe Interdisciplinare – noţiuni de educaţie financiară abordate din perspectiva altor discipline din curriculumul şcolar, pentru nivelul gimnazial şi liceal”, iniţiat de către BCR prin programul „Şcoala de bani”, s-a urmărit facilitarea unor resurse utile pentru profesori, dar creionarea unor activităţi atractive şi interactive pentru elevi.

Distribuit în toată ţara

Demararea acestui proiect a venit ca o continuare a altor activităţi dezvoltate în cursul anului 2020 de ISJ Iaşi şi BCR. Începând cu luna martie, pe fondul pandemiei de Covid-19, sub coordonarea inspectorului de specialitate, prof. Maria Rados, au fost organizate cursuri de formare a cadrelor didactice care urmau să predea educaţie economico-financiară începând cu anul şcolar 2020-2021, şi care urmau să valorifice predominant resursele digitale, pe fondul educaţiei online.

Prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspectorul școlar general al ISJ Iași, arată că a susținut încă de la început acest proiect. „Propunea o abordare inedită şi atractivă a educaţiei financiare din perspectiva altor discipline. Reprezenta, totodată, oportunitatea de a veni în sprijinul profesorilor care urmau să predea în premieră Educaţie economico-financiară la clasa a VIII-a, începând cu anul şcolar 2020-2021. Astfel, am reunit 21 de cadre didactice, de discipline diferite, profesori cu expertiză în domeniu, care, sub coordonarea prof. Maria Rados, inspectorul şcolar de specialitate, au acceptat cu foarte mult entuziasm propunerea noastră de a realiza un ghid cu resurse educaţionale care aborda educaţia financiară din perspectiva disciplinelor pe care aceştia le predau. Finalizarea materialelor a fost urmată de prelucrarea lor grafică, cu sprijinul specialiştilor furnizaţi de BCR, după care a fost trimis spre avizare către Ministerul Educaţiei şi Cercetării. În prezent, resursele create de profesorii ieşeni au ajuns în toate judeţele din ţară, pentru a fi folosite de cadrele didactice şi, din semnalele pe care le-am primit, se bucură de un feedback pozitiv în rândul profesorilor, dar şi al elevilor, deoarece sunt activităţi creative, interactive şi deosebit de atractive”, a declarat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş.

Cine a făcut parte din grupul de lucru?

Din acest grup de lucru au făcut parte 5 profesori de la Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil Iaşi, împreună cu profesori de la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” Paşcani, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, Colegiul Naţional Iaşi, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iaşi şi Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu” Iaşi. Li s-au alăturat profesori de la Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii Iaşi, Liceul Sportiv Iaşi, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iaşi, Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir”  Iaşi, Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iaşi, Şcoala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu” Iaşi şi Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu - Haşdeu” Iaşi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un trio pentru integrare

Lucian DÎRDALA

Un trio pentru integrare

Denumirea neoficială - „Trio Asociat” - are meritul că duce discuţia şi spre provocările zilei, nu doar spre ambiţiile de integrare din viitor. Dorinţa celor trei ţări de a coopera în vederea unei cât mai bune valorificări a potenţialului asocierii nu ar trebui să deranjeze instituţiile europene, chiar dacă acestea sunt atente să nu transmită celorlalţi membri impresia că ar reprezenta „plutonul secund” al Parteneriatului Estic.

Filmuletul zilei

opinii

Un altfel de test PCR

Florin CÎNTIC

Un altfel de test PCR

Pe 8 mai s-a comemorat un veac de la înfiinţarea Partidului Comunist din România prilej de sesiuni ştiinţifice vineri pentru prietenii de la Universitatea „Petre Andrei” şi de reflecţie pentru mine.

Câteva lucruri despre „profesiunea de scriitor”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Câteva lucruri despre „profesiunea de scriitor”

M-a întrebat odată cineva într-un interviu, dacă urmăresc popularitatea, faima. Faimos este Becali sau cei care apar seară de seară pe ecrane, plătiţi cu jdemii de euro, tratând subiectele la modă, cei care plac „canaliei de uliţi”, cum spunea Poetul. 

Un festival care trebuie să continue

Alex VASILIU

Un festival care trebuie să continue

Trecând în revistă recitalurile şi concertele programate în a XXII-a ediţie a Festivalului Muzicii Româneşti (Iaşi, 10-16 mai), se cuvine onorată iniţativa echipei alcătuită în 1971 din Achim Stoia, rectorul fostului Conservator, Ion Baciu, directorul Filarmonicii şi Mihai Cozmei, decan la instituţia de învăţământ muzical superior, de a institui şi la Iaşi un eveniment de anvergură naţională. Începutul este datat 1973. 

pulspulspuls

Iată cea mai mare frică a lui Alexe şi Chirica!

Iată cea mai mare frică a lui Alexe şi Chirica!

Chiar dacă prin filială mulţi cred că noua numire interimară la şefia pe judeţ în locul lui Alexe nu ar ridica nicio problemă pe termen mediu şi lung, căci, imediat ce dosarele şi lucrurile se vor aşeza în matca lor, în secunda doi se va reveni la poziţiile dinainte, unii mai cu dare de mână din zonă ar avea, zice-se, şi alte opinii despre ce se mai poate întâmpla. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.