Profesori ieşeni au realizat un ghid care-i ajută pe elevi să înţeleagă valoarea banilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Profesori ieşeni au realizat un ghid care-i ajută pe elevi să înţeleagă valoarea banilor

GALERIE
ghid finantare
  • ghid finantare
- +

Profesorii din întreaga ţară care sunt dornici să ajute elevii să înţeleagă valoarea banilor şi importanţa economisirii, investiţiilor şi planificării financiare, indiferent de disciplinele pe care le predau, au la îndemână, de la sfârşitul anului trecut, şi resurse educaţionale cu noţiuni de educaţie financiară. 

O echipă de 21 de profesori ieşeni, de discipline diferite, a realizat un ghid cu resurse educaţionale care abordează educaţia financiară din perspectiva disciplinelor pe care aceştia le predau. În prezent, resursele create de profesorii ieşeni au ajuns în toate judeţele din ţară, pentru a fi folosite de cât mai mulţi profesori. Materialele sunt puse la dispoziţie pe site-ul „Şcolii de Bani” (https://www.scoaladebani.ro/fise-educationale), de unde pot fi descărcate gratuit.

În colaborare cu o bancă puternică

Ideea de a reuni profesori de discipline diferite (română, matematică, engleză, geografie, istorie, educaţie socială şi ştiinţe socio-umane), care să conceapă fişe educaţionale prin intermediul cărora să fie predate noţiuni de educaţie financiară, la nivel gimnazial şi liceal, este o iniţiativă a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi şi Banca Comercială Română (BCR), care au demarat, în primăvara anului 2020, un proiect-pilot de susţinere a educaţiei financiare încă de la vârste fragede. Astfel, prin proiectul intitulat „Fişe Interdisciplinare – noţiuni de educaţie financiară abordate din perspectiva altor discipline din curriculumul şcolar, pentru nivelul gimnazial şi liceal”, iniţiat de către BCR prin programul „Şcoala de bani”, s-a urmărit facilitarea unor resurse utile pentru profesori, dar creionarea unor activităţi atractive şi interactive pentru elevi.

Distribuit în toată ţara

Demararea acestui proiect a venit ca o continuare a altor activităţi dezvoltate în cursul anului 2020 de ISJ Iaşi şi BCR. Începând cu luna martie, pe fondul pandemiei de Covid-19, sub coordonarea inspectorului de specialitate, prof. Maria Rados, au fost organizate cursuri de formare a cadrelor didactice care urmau să predea educaţie economico-financiară începând cu anul şcolar 2020-2021, şi care urmau să valorifice predominant resursele digitale, pe fondul educaţiei online.

Prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspectorul școlar general al ISJ Iași, arată că a susținut încă de la început acest proiect. „Propunea o abordare inedită şi atractivă a educaţiei financiare din perspectiva altor discipline. Reprezenta, totodată, oportunitatea de a veni în sprijinul profesorilor care urmau să predea în premieră Educaţie economico-financiară la clasa a VIII-a, începând cu anul şcolar 2020-2021. Astfel, am reunit 21 de cadre didactice, de discipline diferite, profesori cu expertiză în domeniu, care, sub coordonarea prof. Maria Rados, inspectorul şcolar de specialitate, au acceptat cu foarte mult entuziasm propunerea noastră de a realiza un ghid cu resurse educaţionale care aborda educaţia financiară din perspectiva disciplinelor pe care aceştia le predau. Finalizarea materialelor a fost urmată de prelucrarea lor grafică, cu sprijinul specialiştilor furnizaţi de BCR, după care a fost trimis spre avizare către Ministerul Educaţiei şi Cercetării. În prezent, resursele create de profesorii ieşeni au ajuns în toate judeţele din ţară, pentru a fi folosite de cadrele didactice şi, din semnalele pe care le-am primit, se bucură de un feedback pozitiv în rândul profesorilor, dar şi al elevilor, deoarece sunt activităţi creative, interactive şi deosebit de atractive”, a declarat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş.

Cine a făcut parte din grupul de lucru?

Din acest grup de lucru au făcut parte 5 profesori de la Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil Iaşi, împreună cu profesori de la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” Paşcani, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, Colegiul Naţional Iaşi, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iaşi şi Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu” Iaşi. Li s-au alăturat profesori de la Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii Iaşi, Liceul Sportiv Iaşi, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iaşi, Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir”  Iaşi, Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iaşi, Şcoala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu” Iaşi şi Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu - Haşdeu” Iaşi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.