anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

sambata, 21.05.2022

Profesori ieşeni au realizat un ghid care-i ajută pe elevi să înţeleagă valoarea banilor

GALERIE
ghid finantare
 • ghid finantare
- +

Profesorii din întreaga ţară care sunt dornici să ajute elevii să înţeleagă valoarea banilor şi importanţa economisirii, investiţiilor şi planificării financiare, indiferent de disciplinele pe care le predau, au la îndemână, de la sfârşitul anului trecut, şi resurse educaţionale cu noţiuni de educaţie financiară. 

O echipă de 21 de profesori ieşeni, de discipline diferite, a realizat un ghid cu resurse educaţionale care abordează educaţia financiară din perspectiva disciplinelor pe care aceştia le predau. În prezent, resursele create de profesorii ieşeni au ajuns în toate judeţele din ţară, pentru a fi folosite de cât mai mulţi profesori. Materialele sunt puse la dispoziţie pe site-ul „Şcolii de Bani” (https://www.scoaladebani.ro/fise-educationale), de unde pot fi descărcate gratuit.

În colaborare cu o bancă puternică

Ideea de a reuni profesori de discipline diferite (română, matematică, engleză, geografie, istorie, educaţie socială şi ştiinţe socio-umane), care să conceapă fişe educaţionale prin intermediul cărora să fie predate noţiuni de educaţie financiară, la nivel gimnazial şi liceal, este o iniţiativă a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi şi Banca Comercială Română (BCR), care au demarat, în primăvara anului 2020, un proiect-pilot de susţinere a educaţiei financiare încă de la vârste fragede. Astfel, prin proiectul intitulat „Fişe Interdisciplinare – noţiuni de educaţie financiară abordate din perspectiva altor discipline din curriculumul şcolar, pentru nivelul gimnazial şi liceal”, iniţiat de către BCR prin programul „Şcoala de bani”, s-a urmărit facilitarea unor resurse utile pentru profesori, dar creionarea unor activităţi atractive şi interactive pentru elevi.

Distribuit în toată ţara

Demararea acestui proiect a venit ca o continuare a altor activităţi dezvoltate în cursul anului 2020 de ISJ Iaşi şi BCR. Începând cu luna martie, pe fondul pandemiei de Covid-19, sub coordonarea inspectorului de specialitate, prof. Maria Rados, au fost organizate cursuri de formare a cadrelor didactice care urmau să predea educaţie economico-financiară începând cu anul şcolar 2020-2021, şi care urmau să valorifice predominant resursele digitale, pe fondul educaţiei online.

Prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspectorul școlar general al ISJ Iași, arată că a susținut încă de la început acest proiect. „Propunea o abordare inedită şi atractivă a educaţiei financiare din perspectiva altor discipline. Reprezenta, totodată, oportunitatea de a veni în sprijinul profesorilor care urmau să predea în premieră Educaţie economico-financiară la clasa a VIII-a, începând cu anul şcolar 2020-2021. Astfel, am reunit 21 de cadre didactice, de discipline diferite, profesori cu expertiză în domeniu, care, sub coordonarea prof. Maria Rados, inspectorul şcolar de specialitate, au acceptat cu foarte mult entuziasm propunerea noastră de a realiza un ghid cu resurse educaţionale care aborda educaţia financiară din perspectiva disciplinelor pe care aceştia le predau. Finalizarea materialelor a fost urmată de prelucrarea lor grafică, cu sprijinul specialiştilor furnizaţi de BCR, după care a fost trimis spre avizare către Ministerul Educaţiei şi Cercetării. În prezent, resursele create de profesorii ieşeni au ajuns în toate judeţele din ţară, pentru a fi folosite de cadrele didactice şi, din semnalele pe care le-am primit, se bucură de un feedback pozitiv în rândul profesorilor, dar şi al elevilor, deoarece sunt activităţi creative, interactive şi deosebit de atractive”, a declarat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş.

Cine a făcut parte din grupul de lucru?

Din acest grup de lucru au făcut parte 5 profesori de la Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil Iaşi, împreună cu profesori de la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” Paşcani, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, Colegiul Naţional Iaşi, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iaşi şi Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu” Iaşi. Li s-au alăturat profesori de la Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii Iaşi, Liceul Sportiv Iaşi, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iaşi, Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir”  Iaşi, Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iaşi, Şcoala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu” Iaşi şi Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu - Haşdeu” Iaşi.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Nimic de salvat

Pavel LUCESCU

Nimic de salvat

Încăput pe mâna lui Barna, Ghinea, Drulă, Năsui şi prietenii, USR a devenit un soi de anexă libertariană a PNL, unde ar fi logic să şi sfârşească, alături de gaşca Câţu-Gorghiu.

opinii

Simple notaţii

Alexandru CĂLINESCU

Simple notaţii

Sorin Oprescu mi-a fost dintotdeauna profund antipatic, şi asta înainte să aflu despre matrapazlâcurile lui. Îmi părea un şmecher de „capitală”, un ins cu apucături golăneşti, vulgar şi agresiv. Îl situam cam pe aceeaşi treaptă cu Becali, deşi la acesta din urmă mai puteam detecta nişte urme de umanitate. Am aflat, în urma condamnării lui Oprescu, ceea ce, probabil, ştia destulă lume: doctorul lucra în stil mare, cerea şpăgi colosale, avea - precum mafioţii - oameni de încredere care îl protejau şi îşi asumau treburile riscante. 

Tencuiala antiseismică

Neculai SEGHEDIN

Tencuiala antiseismică

Desigur, o legendă urbană, unul din miturile care însoţesc toate amintirile, povestirile, convingerile legate de cutremur, care au dus la dezvoltarea unei adevărate culturi a seismului în România.

Love story la “om la lună”

George PLEȘU

Love story la “om la lună”

Se face curând un an de zile de când nu am mai scos din player-ul maşinii cd-ul cu albumul În caz de om la lună, strigaţi „om la lună, stânga/ dreapta” după caz.

pulspulspuls

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

PULS

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

Multă lumea ne-a tot întrebat în ultima vreme unde o fi dispărut din peisaj sinatoarea de Iaşi cu cea mai mare greutate (la quintale ne referim, nu la influenţă, evident), dar şi cu gura cea mai mare. Ei bine, stimaţi telespectatori, am apelat pentru un răspuns la această spinoasă problemă a politichiei locale, naţionale şi, de ce nu, chiar evropeneşti am putea spune, la aceeaşi sursă a noastră care ne-a spus câte una sau alta la momentul candidaturii ei la Iaşi pe listele auriste, când mai nimeni nu ştia de un’ s-o ia pe madam: adicătelea amicul Archibald Tănase, stimaţi telespectatori, că sigur vă era olecuţă dor de el, nu-i aşa?

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.