Razie la trecerile de pietoni din oraş: şapte permise reţinute pentru 60 de zile

marți, 31 ianuarie 2023, 23:41
1 MIN
 Razie la trecerile de pietoni din oraş: şapte permise reţinute pentru 60 de zile

Poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au dat luni zeci de sancţiuni şoferilor care nu oferă prioritate pietonilor. În urma acţiunii de control, şapte şoferi au rămas fără permisul de conducere. 

“La data de 30 ianuarie, poliţiştii Biroului Rutier au acţionat pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor. Astfel, au fost aplicate 57 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.210 lei, din care 6 pentru neacordare prioritate pietoni, 1 pentru neacordare prioritate vehicul şi 50 pentru alte abateri. De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere, dintre care 6 pentru neacordare prioritate pietoni şi 1 pentru neacordare prioritate vehicule.

De exemplu, un bărbat, din comuna Cotnari, a condus un autoturism pe o stradă din municipiul Iaşi şi nu ar fi acordat prioritate de trecere unui pieton, angajat regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Şoferul a fost sancţionat contravenţional şi s-a dispus măsura reţinerii permisului de conducere pe o perioadă de 60 zile”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Comentarii